Ενόψει της εθνικής απογραφής και των νέων δημογραφικών δεδομένων, ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου συναντήθηκε σήμερα με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας κ. Μαρία Συρεγγέλα. Οι δυο τους συζήτησαν τα θέματα δημογραφικής πολιτικής και το σοβαρό ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας. Ο κ. Χατζηβασιλείου εξέθεσε στην Υπουργό την δημογραφική κατάσταση των Σερρών και επέμεινε στην ανάγκη για περαιτέρω κυβερνητικές πρωτοβουλίες που θα στηρίξουν την οικογένεια. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα ζητήματα που απασχολούν τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, καθώς κάθε πρωτοβουλία σε αυτήν την κατεύθυνση αντιμετωπίζει το δημογραφικό.

Ακόμη, συζήτησαν το σοβαρό πρόβλημα της ενδοοικογενειακής βίας, για την οποία ο βουλευτής έχει επανειλημμένως μιλήσει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, καθώς το φαινόμενο έγινε μάστιγα τον καιρό του εγκλεισμού λόγω της πανδημίας. Επιπλέον, ο βουλευτής με την κ. Συρεγγέλα συνεργάστηκαν για τη στήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας και την παροχή κινήτρων στις νέες και τους νέους μας.

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου ευχαρίστησε την Μαρία Συρεγγέλα για την κοινωνική της ευαισθησία και την αταλάντευτη επιμονή της στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που αφορούν τη δημογραφική πολιτική και την οικογένεια.