Ο βουλευτής Σερρών Τάσος Χατζηβασιλείου μίλησε στην ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου “Επενδύω στην Ελλάδα”.
 
Συγκεκριμένα ανέφερε ότι “το παρόν νομοσχέδιο αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση υλοποιεί γρήγορα τις προεκλογικές της υποσχέσεις. Οι πρώτες εκατό μέρες της κυβέρνησης Μητσοτάκη χαρακτηρίστηκαν από την ψήφιση σημαντικών μεταρρυθμίσεων, οι οποίες κατέδειξαν ένα πράγμα: την επιστροφή στην ανάπτυξη και την ευρωπαϊκή κανονικότητα. Αυτό ήταν μόνο το ξεκίνημα. Με το υπό συζήτηση νομοσχέδιο δημιουργείται προστιθέμενη αξία στην οικονομία και νέες θέσεις εργασίας”. 
 
Για τον Ν. Σερρών, ο Τάσος Χατζηβασιλείου τόνισε “προέρχομαι από έναν ακριτικό νομό που δυστυχώς έχει το χαμηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα στην χώρα. Η ανεργία καλπάζει και πολλές από τις επιχειρήσεις που παραμένουν στην περιοχή σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο μετακόμισης στις γειτονικές βαλκανικές χώρες. Αυτό πρέπει να σταματήσει και το νομοσχέδιο βοηθά προς την σωστή κατεύθυνση”.  
Για το νομοσχέδιο, ο Τάσος Χατζηβασιλείου υπογράμμισε ότι οι διατάξεις του, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, θα επιφέρουν αύξηση του ΑΕΠ τουλάχιστον κατά 5 μονάδες εντός δεκαετίας. 
Κατέληξε λέγοντας “σήμερα, αίρονται δεκάδες επενδυτικά εμπόδια. Η επιχειρηματικότητα περνάει από την λογική της αδειοδότησης, στην λογική της γνωστοποίησης. Και αυτό πάντα υπό το αυστηρό μάτι της πολιτείας.  

 

Η οικονομία περνάει στην ψηφιακή εποχή, με τον νέο ψηφιακό χάρτη, όπου με ένα απλό κλικ ο επενδυτής (αλλά και το κράτος) θα έχει την πλήρη εικόνα για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες που επιτρέπονται. Τα ψηφιακά δικόγραφα θα μειώσουν τον τεράστιο φόρτο εργασίας στα δικαστήρια και θα διευκολύνουν το έργο της Δικαιοσύνης. 

Μιλάει η αντιπολίτευση για τα συνδικάτα. Όμως παραβλέπει ότι η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα δώσει επιπλέον δύναμη στον εργαζόμενο και θα διευκολύνει την συμμετοχή του στα συνδικαλιστικά όργανα. Ναι στο δικαίωμα στην απεργία, όμως ναι και στο δικαίωμα των εργαζομένων και των πολιτών να κινούνται ελεύθερα.

Ακόμα, μειώνουμε τον χρόνο υλοποίησης των επενδύσεων, αναθέτοντας σε ιδιώτες ελεγκτές την αξιολόγηση των επενδυτικών σχεδίων των αναπτυξιακών νόμων. Το κράτος παραμένει αυστηρός ελεγκτής, αλλά υποστηρικτής εκείνων των επενδυτών που με υπευθυνότητα τηρούν τις δεσμεύσεις τους. 

“Επενδύω στην Ελλάδα”, σημαίνει “πιστεύω στην Ελλάδα”. Εμείς πιστεύουμε στις δυνατότητες της χώρας και με τις παρούσες διατάξεις ανοίγουμε τον δρόμο για να υλοποιηθούν εκατοντάδες επενδυτικά σχέδια. Στόχος μας η ανάπτυξη για όλους. 

Γι’αυτό και υπερψηφίζουμε.”