Υπότροφοι Μάρσαλ και Τάσος Χατζηβασιλείου 1

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου είχε την χαρά να μιλήσει με 6 Αμερικανούς υποτρόφους του German Marshall Fund of the United States (Γερμανικό Κληροδότημα Μάρσαλ των ΗΠΑ), που επισκέπτονται την χώρα μας στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος του κληροδοτήματος.

Οι υπότροφοι, επίλεκτοι της νέας γενιάς Αμερικανών στελεχών, αφού ξεναγήθηκαν στον ιστορικό χώρο της Βουλής των Ελλήνων, συζήτησαν με τον βουλευτή για θέματα θεσμικά αλλά και πολιτικής επικαιρότητας, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την σημερινή οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, τις σχέσεις με την Τουρκία αλλά και για κοινωνικά ζητήματα σε σύγκριση με τις ΗΠΑ.

Υπότροφοι Μάρσαλ και Τάσος Χατζηβασιλείου 2

Το πρόγραμμα αφορά 55 υποτρόφους ετησίως και αποτελεί μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία, με σκοπό την εξοικείωσή τους με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και κοινωνίες καθώς και με τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες στο μέλλον.

Η συνάντηση αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για σύσφιξη σχέσεων, ανταλλαγή απόψεων και ευαισθητοποίηση των αμερικανών αξιωματούχων ως προς τα ελληνικά ζητήματα.

Υπότροφοι Μάρσαλ και Τάσος Χατζηβασιλείου 3

MP Tasos Chatzivasileiou and Marshall Fellows in Greek Parliament

.