Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νίκος Παναγιωτόπουλος ενέκρινε τη χρηματοδότηση για το νέο προπονητικό κολυμβητήριο στο Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας, ύστερα από σχετική πρωτοβουλία του βουλευτή Σερρών και Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ Τάσου Χατζηβασιλείου και την πρόταση που κατέθεσε ο Δήμος Σερρών και η Δήμαρχος Βαρβάρα Μητλιάγκα.

Πρόκειται για την κατασκευή ενός σύγχρονου προπονητικού κολυμβητηρίου με πισίνα μήκους 25 μέτρων, για να αθλούνται τα παιδιά και οι αθλητές των Σερρών. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 1.800.000 € και προβλέπεται να χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Χθες, μάλιστα, ο κ. Χατζηβασιλείου συναντήθηκε με τον νέο Υπουργό κ. Παναγιωτόπουλο για να συζητήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες.

Μετά την υπογραφή και την έγκριση της χρηματοδότησης, ο κ. Χατζηβασιλείου δήλωσε: «Άνοιξε ο δρόμος για την κατασκευή του νέου προπονητικού κολυμβητηρίου στις Σέρρες. Από την πρώτη στιγμή, εργάστηκα για να πετύχουμε το στόχο. Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νίκο Παναγιωτόπουλο για την έγκριση της χρηματοδότησης 1.800.000 € από το Ταμείο Αλληλεγγύης, προκειμένου οι Σέρρες να αποκτήσουν ένα σύγχρονο προπονητικό κέντρο κολύμβησης, κατόπιν της σχετικής πρότασης που κατέθεσε η Δήμαρχος Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα. Σημαντική ήταν και η συμβολή του πρώην Υπουργού Μετανάστευσης Δημήτρη Καιρίδη. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δρομολογεί και υλοποιεί έργα για τη νέα γενιά. Το νέο προπονητικό κολυμβητήριο στο Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας θα αναβαθμίσει σημαντικά τις αθλητικές υποδομές του τόπου μας και θα αποτελέσει νέο πόλο ανάπτυξης».