«Στέλνουμε μήνυμα ότι η ορθή επιλογή είναι η ψήφος στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία. Την παράταξη της ευθύνης και του μέτρου. Την παράταξη που σταθερά βρίσκεται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Πρέπει να δώσουμε τη μάχη ενωμένοι για το καλό του τόπου. Ας μην αφήσουμε περιθώρια στους εμπόρους της γραφικότητας και του αντισυστημισμού. Είναι ώρα ευθύνης», τόνισε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου, στην εκδήλωση της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, με κεντρικό ομιλητή τον Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη και παρεμβάσεις από τον καθηγητή Διεθνών Σχέσεων Κωνσταντίνο Φίλη.

Στην ομιλία του, ο κ. Γεραπετρίτης δήλωσε ότι «η 9η Ιουνίου είναι σημαντική για την Ευρώπη. Όμως, η 10η Ιουνίου είναι σημαντικότερη για την Ελλάδα». Επίσης, ο Υπουργός επισήμανε ότι πρέπει οι πολίτες να στείλουν ένα φιλοευρωπαϊκό μήνυμα με την ψήφο τους στις ευρωεκλογές, τονίζοντας πως η Ευρώπη δεν θα πάει μπροστά με αυτούς που την αμφισβητούν. Ο κ. Γεραπετρίτης διεμήνυσε στη Βόρεια Μακεδονία πως οφείλει να σεβαστεί τη Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς αυτό είναι μονόδρομος. Για την Τουρκία, ανέφερε πως έχει θέσεις που δύσκολα θα αλλάξουν, σημειώνοντας πως «δεν έχουμε αυταπάτες», δεν βλέπουμε μόνο τα καλά και όχι τα κακά, αλλά «θέλουμε να προχωρήσουμε βήμα-βήμα».

Παρέμβαση έκανε και ο διεθνολόγος και καθηγητής Κωνσταντίνος Φίλης, ο οποίος υπογράμμισε το σημαντικό ρόλο της Ελλάδας στην Ευρώπη, με δεδομένες τις προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Ο κ. Φίλης ανέφερε ότι κατά την ερχόμενη περίοδο η γεωπολιτική σταθερότητα, η ενεργειακή ασφάλεια και το μεταναστευτικό θα κυριαρχήσουν στην ευρωπαϊκή ατζέντα, ενώ έκανε ειδική μνεία στη δημογραφική συρρίκνωση που πλήττει την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της Ε.Ε.

Ο κ. Χατζηβασιλείου υπογράμμισε τον ωφέλιμο ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Νέας Δημοκρατίας. «Παρά τις αστοχίες της, η Ευρώπη παραμένει το καλύτερο παράδειγμα διακρατικής συνεργασίας και συνένωσης των λαών. Πολλά από αυτά που θεωρούμε δεδομένα, δεν θα υπήρχαν σήμερα, αν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν είχε το όραμα και τη σοφία να ενσωματώσει τη χώρα στην τότε ΕΟΚ», δήλωσε. «Διαχρονικά, η ΝΔ έχει ξεκάθαρες θέσεις στα ευρωπαϊκά ζητήματα. Έχει αποδείξει ότι ξέρει να διεκδικεί και να πετυχαίνει πράγματα για το καλό της πατρίδας, μέσα από τα τεκταινόμενα στην Ε.Ε. Δεν είναι τυχαία η κυρίαρχη θέση μας στο ΕΛΚ. Είμαστε το ισχυρότερο κόμμα στην ευρωπαϊκή κεντροδεξιά οικογένεια, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει καθοριστικό ρόλο και λόγο στη διαμόρφωση των πολιτικών», πρόσθεσε.

Επίσης, ο Σερραίος βουλευτής υπενθύμισε ότι «για τη Νέα Δημοκρατία, το κύριο διακύβευμα είναι η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη, αλλά και όσα γίνονται στην Ευρώπη και διαμορφώνουν την Ελλάδα». «Οι ευρωεκλογές δεν προσφέρονται για ψήφο διαμαρτυρίας ή χαλαρότητας. Είναι βαθιά πολιτικές. Και είναι σημαντικό να σηκωθούμε την Κυριακή 9 Ιουνίου και να προσέλθουμε μαζικά στις κάλπες. Η αδιαφορία και ο ωχαδερφισμός δεν εξυπηρετούν το εθνικό συμφέρον», κατέληξε με έμφαση.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας, ο βουλευτής Διονύσης Χατζηδάκης, η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, καθώς και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Βανέσσα Αρχοντίδου, Ανδρέας Ζαμπούκας και Πίστη Κρυσταλλίδου.