Πρόταση στον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), τον κατεξοχήν φορέα αντιμετώπισης των εξαρτήσεων στην Ελλάδα, για την επέκταση των υφιστάμενων υπηρεσιών του και την ίδρυση νέων δομών στην Π.Ε. Σερρών, πραγματοποίησε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Οργανισμού Αθανάσιο Θεοχάρη.

Όπως ανέφερε ο κ. Χατζηβασιλείου, «τα τελευταία χρόνια παρατηρείται διάδοση παράνομων και νόμιμων ψυχοδραστικών ουσιών στην Π.Ε. Σερρών». «Ταυτόχρονα, λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής, παρατηρείται αύξηση στις εξαρτητικές συμπεριφορές, όπως είναι η κατάχρηση του διαδικτύου και ο παράνομος τζόγος. Τα φαινόμενα αυτά αφορούν ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους, όπως επίσης και ειδικές πληθυσμιακές ομάδες, όπως είναι οι άνεργοι, οι μετανάστες και οι φυλακισμένοι», σημείωσε.

Ο Σερραίος βουλευτής υπογράμμισε ότι θα ήταν χρήσιμη η ανάληψη νέων πρωτοβουλιών και η υλοποίηση στοχευμένων δράσεων που θα ενισχύσουν το ήδη υποδειγματικό έργο του ΟΚΑΝΑ στις Σέρρες: «Είναι σημαντική η δυνατότητα των πολιτών για άμεση πρόσβαση σε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, συμβουλευτικής και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και θεραπείας, σύμφωνα με τις εξατομικευμένες ανάγκες. Η ενίσχυση των τοπικών δομών του ΟΚΑΝΑ και η προσθήκη νέων υπηρεσιών θα συμβάλουν ευεργετικά στην αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών και θα βελτιώσουν το επίπεδο της Δημόσιας Υγείας στον τόπο μας».

Επιστολή Χατζηβασιλείου προς ΟΚΑΝΑ