Επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο πραγματοποίησε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου και τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, με επικεφαλής τη Ντόρα Μπακογιάννη, κατόπιν πρόσκλησης της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτας Δημητρίου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι Έλληνες και οι Κύπριοι βουλευτές που συμμετέχουν στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης συζήτησαν για τα θέματα που απασχολούν τις δύο χώρες, όπως το Κυπριακό και το μεταναστευτικό, και συντόνισαν τα κοινά τους βήματα στα μείζονα ευρωπαϊκά πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα.

Την ελληνική αντιπροσωπεία υποδέχθηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας η Πρόεδρος Αννίτα Δημητρίου και ο Νίκος Τορναρίτης, επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης εργασίας, ο Σερραίος βουλευτής και τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, στο Προεδρικό Μέγαρο. Ακόμη, συναντήθηκαν με τον Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ.κ. Γεώργιο, καθώς και με το Δήμαρχο Λευκωσίας Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη.

Σημειώνεται ότι στην επίσκεψη στην Κύπρο, με επικεφαλής τη Ντόρα Μπακογιάννη, συμμετείχαν οι βουλευτές Ευριπίδης Στυλιανίδης, Μαρία Συρεγγέλα, Γεώργιος Παπανδρέου, Ιωάννης Οικονόμου, Γεώργιος Σταμάτης, Άννα Ευθυμίου, Νίνα Κασιμάτη, Δημήτριος Μάντζος και Λιάνα Κανέλλη.