«Με όχημα το σύγχρονο πατριωτισμό και με όπλα την ευθύνη και την αποφασιστικότητα, η Νέα Δημοκρατία είναι συνώνυμο της στιβαρής ευρωπαϊκής ηγεσίας. Είμαστε το μεγαλύτερο κόμμα στο ΕΛΚ και πορευόμαστε με την κληρονομιά του Καραμανλή, του Σουμάν, του Αντενάουερ. Είμαστε η δύναμη της Ελλάδας στην Ευρώπη», τόνισε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου, κατά την εναρκτήρια ομιλία του στο 15ο Συνέδριο του κόμματος. Ο κ. Χατζηβασιλείου, ο οποίος συμμετέχει στην Οργανωτική Επιτροπή του επετειακού συνεδρίου για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, «άνοιξε την αυλαία» ως πρώτος ομιλητής στη θεματική ενότητα «50 χρόνια ΝΔ: Για μια ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη».

Ο Σερραίος βουλευτής τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία διαχρονικά πρωταγωνιστεί στην ευρωπαϊκή πορεία της πατρίδας μας. «Βρισκόμαστε σταθερά στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Είμαστε η παράταξη των μεγάλων στρατηγικών επιλογών, εκείνων που κατέστησαν την Ελλάδα μία από τις ισχυρότερες χώρες της Ευρώπης. Η απόφαση του Κωνσταντίνου Καραμανλή για ένταξη της Ελλάδας στην ενωμένη Ευρώπη επανασύνδεσε τη χώρα με το φυσικό γεωπολιτικό, οικονομικό και πνευματικό της χώρο. Η παράταξή μας δεν έφυγε στιγμή από τον ευρωπαϊκό δρόμο», υπογράμμισε. «Το 2015, ο άκρατος λαϊκισμός της Αριστεράς κόντεψε να γκρεμίσει σε λίγες ημέρες όσα είχε χτίσει η ελληνική κοινωνία επί χρόνια. Και τότε, η Νέα Δημοκρατία έβαλε πλάτη και προστάτευσε το εθνικό συμφέρον», πρόσθεσε με έμφαση.

Επίσης, τόνισε τη μεγάλη πρόοδο που έχει διανύσει η χώρα τα τελευταία χρόνια με την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Από το 2019, η Ελλάδα επανήλθε στη σωστή τροχιά. Από «ασθενής της Ευρώπης», έγινε πρωταθλήτρια στην ανάπτυξη και στις επενδύσεις. Μας υπολογίζουν ως ισχυρούς. Ειδικά τώρα που έχουμε θωρακίσει όσο ποτέ άλλοτε τις Ένοπλες Δυνάμεις, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι είμαστε πυλώνας σταθερότητας», δήλωσε.

Ο κ. Χατζηβασιλείου υπογράμμισε ότι η σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πρωταγωνιστεί στις ευρωπαϊκές εξελίξεις και στη διαχείριση των διεθνών κρίσεων. «Πρωταγωνιστήσαμε στην κοινή πολιτική κατά του COVID. Πρωταγωνιστήσαμε στη δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης. Πρωταγωνιστήσαμε στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. Πρωταγωνιστήσαμε στο τείχος δημοκρατίας απέναντι στον αναθεωρητισμό του Κρεμλίνου. Και πρωταγωνιστήσαμε στην κοινή αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. Σήμερα, με τις πολιτικές μας, η Ελλάδα ξαναβρίσκεται στον πυρήνα της Ένωσης, έχοντας ανακτήσει την εθνική της αξιοπιστία», τόνισε.

Τέλος, κάλεσε για ψήφο στη ΝΔ στις ευρωεκλογές του Ιουνίου: «Στις ευρωεκλογές, σας καλώ να στείλουμε ένα μήνυμα: ισχυρή Νέα Δημοκρατία και ισχυρός Κυριάκος Μητσοτάκης σημαίνει περισσότερο ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη».