«Στις ευρωεκλογές στηρίζουμε τη Νέα Δημοκρατία, τη μόνη γνήσια μεταρρυθμιστική και πατριωτική δύναμη. Οι αντίπαλοι μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο επιτίθενται στον πιο επιτυχημένο Πρωθυπουργό του ΕΛΚ. Εκείνοι που, ανεπιτυχώς, προσπαθούν να μας περιγράψουν ως αφρικανικό καθεστώς, ματαιοπονούν. Μαζί τους συνεργάζονται ακόμη και ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που συντάσσουν κείμενα κατά της πατρίδας τους, ζητώντας περικοπές κονδυλίων. Στη Νέα Δημοκρατία δεν είμαστε ίδιοι με εκείνους και ούτε πρόκειται να γίνουμε», τόνισε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου, σε ομιλία του, σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη που συνδιοργάνωσε η Γραμματεία Διεθνών Σχέσεων και Ε.Ε. της Νέας Δημοκρατίας και η Αντιπροσωπεία του Ιδρύματος Konrad Adenauer για την Ελλάδα και την Κύπρο. Ο κ. Χατζηβασιλείου, ο οποίος συντόνισε την εκδήλωση, πραγματοποίησε συζήτηση με τους ευρωβουλευτές της ΝΔ Στέλιο Κυμπουρόπουλο, Μαρία Σπυράκη, Ελίζα Βόζεμπεργκ και Μανώλη Κεφαλογιάννη, με κεντρικό θέμα συζήτησης τις ευρωπαϊκές εκλογές του Ιουνίου και τις σύγχρονες ευρωπαϊκές προκλήσεις.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και Ά Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών Απόστολος Τζιτζικώστας. «Αν η Ευρώπη δεν αλλάξει, αν δεν δώσει ρόλο και λόγο στους πολίτες, δεν τους συμπεριλάβει στις διεργασίες των αποφάσεων και των λύσεων, τότε το μέλλον της ίδιας της Ευρώπης θα είναι ζοφερό. Άρα, πρέπει να γίνουν αλλαγές και τις αλλαγές αυτές μόνο το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και η Νέα Δημοκρατία μπορούν να τις κάνουν», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Στην ομιλία του, ο επικεφαλής της Ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας και Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, τόνισε: «Σε αυτές τις ευρωεκλογές πρέπει να σηκώσουμε ακόμα πιο ψηλά την ελληνική σημαία και αυτό μπορεί να το κάνει μόνο η Νέα Δημοκρατία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη», υπογραμμίζοντας ότι η ψήφος στις ευρωεκλογές πρέπει να είναι δημιουργική και όχι ψήφος διαμαρτυρίας, για την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη.

Ο κ. Χατζηβασιλείου ανέδειξε τη σημασία της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης σε μια περίοδο διαδοχικών κρίσεων. «Η Ευρώπη, παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες της, παραμένει το καλύτερο παράδειγμα διακρατικής συνεργασίας. Πολλά από αυτά που σήμερα θεωρούμε δεδομένα, δεν θα υπήρχαν καν ως ιδέα, αν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν είχε τη σοφία να εντάξει τη χώρα στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Ναι, στην οικονομική κρίση σημειώθηκαν ευρωπαϊκές αστοχίες. Όμως, χάρη στην αλληλεγγύη των εταίρων, αρκετές χώρες, μαζί και η Ελλάδα, έμειναν όρθιες», υπογράμμισε.

Επίσης, ο Σερραίος βουλευτής τόνισε ότι οι ευρωεκλογές δεν προσφέρονται για χαλαρή ψήφο, αφού απαιτείται στιβαρή ευρωπαϊκή ηγεσία. «Είναι καθήκον μας να στηρίξουμε εκείνες τις δυνάμεις που θα χαράξουν στρατηγική και που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής στο παρόν. Και είναι αυτές που θα προδιαγράψουν ακόμα καλύτερες συνθήκες για το μέλλον. Χρειαζόμαστε στιβαρή ευρωπαϊκή ηγεσία, με σχέδιο και όραμα. Χρειαζόμαστε ηγέτες που γνωρίζουν τις ρίζες της Ευρώπης του Σουμάν, του Αντενάουερ, του Καραμανλή, του Κολ», δήλωσε. «Η Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική δύναμη που βρίσκεται σταθερά στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Είναι η παράταξη των υπεύθυνων επιλογών. Και υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, πορεύεται ενωμένη και ισχυρή», πρόσθεσε με έμφαση.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι υφυπουργοί Υποδομών Νίκος Ταχιάος, Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης, οι βουλευτές Κώστας Γκιουλέκας, Στράτος Σιμόπουλος, Άννα Ευθυμίου, Δημήτρης Κούβελας, Φάνης Παπάς, Θεόδωρος Καράογλου, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, καθώς και οι Συντονιστές του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Μακεδονία Έλενα Σώκου και Γιάννης Παπαγεωργίου.