«Μέσω ενός σύγχρονου σχεδιασμού που συνδυάζει επενδύσεις με μεταρρυθμίσεις, πετυχαίνουμε τη δημιουργία καλοπληρωμένων, μόνιμων θέσεων εργασίας. Θέλουμε για την Ελλάδα ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που θα αποτελεί ξεχωριστό παράδειγμα της πράσινης και ψηφιακής Ευρώπης», δήλωσε σε ομιλία του στην κατάμεστη αίθουσα του Βελλίδειου, στη Θεσσαλονίκη, ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου. Ο Σερραίος βουλευτής, ο οποίος ήταν συνδιοργανωτής στο Συνέδριο για την Ανάκαμψη της χώρας που διοργάνωσε η Νέα Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στη Θεσσαλονίκη, συμμετείχε σε πάνελ με συνομιλητές τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου, την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, καθώς και τον Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού Μύρων Φλουρή.

Ο κ. Χατζηβασιλείου τόνισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ήταν εκείνη που πρωτοστάτησε στην πρωτοβουλία για ένα πρόγραμμα κοινού δανεισμού με στόχο την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού. «Το Μάρτιο του 2020, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με άλλους 8 Ευρωπαίους ηγέτες, ζήτησαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση ένα έκτακτο πρόγραμμα κοινού δανεισμού, για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της πανδημίας. Λίγοι είχαν πιστέψει ότι αυτή η ιδέα θα μπορούσε να υλοποιηθεί. Και τελικά, η μεγάλη αλλαγή έγινε με τη δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας», δήλωσε. «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν έχασε καθόλου χρόνο. Κατάρτισε το Εθνικό Σχέδιο «Ελλάδα 2.0», με αποτέλεσμα η χώρα μας να είναι η πρώτη που έλαβε τη σχετική έγκριση. Προτεραιότητα είναι η ισχυρή ανάκαμψη, μέσα από μια ανθεκτική οικονομία και κοινωνία. Δίνουμε έμφαση στην πράσινη μετάβαση, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την υγεία, την παιδεία, τις εργασιακές δεξιότητες και τις επενδύσεις», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι στο Συνέδριο, το οποίο διοργανώθηκε υπό την καθοδήγηση του επικεφαλής της Ευρωομάδας της ΝΔ και ευρωβουλευτή Βαγγέλη Μεϊμαράκη και με τη συνεργασία της Γραμματέως της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και βουλευτή Μαρίας Συρεγγέλα, συμμετείχαν σημαντικοί ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Μεταξύ άλλων συμμετείχε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, καθώς και ο Γ.Γ. της Κ.Ο. της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης.