Λύση στο πρόβλημα με την πιθανή κατάργηση του Ειρηνοδικείου Νιγρίτας, το οποίο στεγάζεται σε ακατάλληλο χώρο, επιχειρεί να βρει ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου. Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηβασιλείου πρότεινε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και στο Δήμο Βισαλτίας τη μεταστέγαση του Ειρηνοδικείου Νιγρίτας στο κτήριο του πρώην ξενοδοχείου «ΓΕΡΑΚΙΝΑ» και απέστειλε σχετικό υπόμνημα στον Υφυπουργό Δικαιοσύνης Ιωάννη Μπούγα, στο οποίο ανέλυσε την πρότασή του.

Ο Σερραίος βουλευτής, στην προσπάθειά του να μην κλείσει το Ειρηνοδικείο, πρότεινε στη Δήμαρχο Βισαλτίας Ευανθία Πλιάκου να διαθέσει ο Δήμος το κτήριο του πρώην ξενοδοχείου «ΓΕΡΑΚΙΝΑ» για τη στέγαση του δικαστηρίου. Η πρότασή του έγινε δεκτή από τη Δήμαρχο, η οποία προτίθεται να προχωρήσει και στην τοποθέτηση σύγχρονης ράμπας στο ισόγειο του κτηρίου, ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβαση Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες. Ο κ. Χατζηβασιλείου παρουσίασε αυτήν την πρόταση ως λύση στο ζήτημα της δημιουργίας ενός σύγχρονου δικαστηρίου στην πόλη της Νιγρίτας, δίνοντας επιπλέον επιχειρήματα για τη συνέχεια της λειτουργίας του.

«Ο χώρος του πρώην ξενοδοχείου «ΓΕΡΑΚΙΝΑ» πληροί τις προϋποθέσεις για να φιλοξενήσει μία τόσο σημαντική υπηρεσία για τους κατοίκους της ευρύτερης Βισαλτίας. Στον 1ο όροφο, υπάρχει μεγάλη αίθουσα που μπορεί να λειτουργήσει ως ακροατήριο, καθώς και ξεχωριστοί χώροι που μπορούν να λειτουργήσουν ως γραφεία. Κατέληξα στην πρόταση αυτή, καθώς το υφιστάμενο κτήριο του Ειρηνοδικείου δεν καλύπτει τις ελάχιστες προϋποθέσεις που τίθενται για τη λειτουργία μιας σύγχρονης δικαστικής υπηρεσίας», αναφέρει ο κ. Χατζηβασιλείου στην επιστολή του προς τον Υφυπουργό. «Είναι σημαντική η διατήρηση του Ειρηνοδικείου Νιγρίτας και η ένταξή του στο νέο δικαστικό χάρτη της χώρας ως Περιφερειακού Πρωτοδικείου. Θα καλύπτει μια μεγάλη εδαφική περιοχή και θα εξυπηρετεί την τοπική κοινωνία. Η διατήρηση και η μεταστέγασή του σε ένα σύγχρονο χώρο θα είναι προς όφελος των κατοίκων της Βισαλτίας», πρόσθεσε.