Με την προκήρυξη του διαγωνισμού από το Υπουργείο Υγείας για τη δημιουργία Κέντρου Ημέρας στις Σέρρες για άτομα με Άνοια, ξεκινά η υλοποίηση της πρωτοβουλίας του βουλευτή Σερρών και Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας Τάσου Χατζηβασιλείου, για τις δομές ψυχικής υγείας στην Π.Ε. Σερρών. Οι πόροι για τη δημιουργία της δομής θα αντληθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και οι υπηρεσίες της θα παρέχονται σε όλους δωρεάν. Η σχετική προκήρυξη υπεγράφη χθες από τον αρμόδιο Υφυπουργό Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλο.

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί συνάντηση του κ. Χατζηβασιλείου με τον κ. Βαρτζόπουλο, τονΝοέμβριο του 2023, κατά την οποία ο Σερραίος βουλευτής παρουσίασε στον Υφυπουργό τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας στο χώρο της ψυχικής υγείας. Σήμερα, ο κ. Βαρτζόπουλος υλοποιεί τη σχετική κυβερνητική δέσμευση.

Μετά την προκήρυξη του διαγωνισμού, ο κ. Χατζηβασιλείου δήλωσε: «Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τη δημιουργία Κέντρου Ημέρας στις Σέρρες για άτομα με Άνοια. Ευχαριστώ τον Υφυπουργό Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλο για την υλοποίηση της δέσμευσης, κατά τη συνάντησή μας στις 25/11/2023, να δημιουργηθεί στον τόπο μας ένα σύγχρονο Κέντρο Ημέρας για τους συμπολίτες μας με άνοια. Οι πόροι είναι εξασφαλισμένοι από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και η νέα δομή θα παρέχει δωρεάν υπηρεσίες σε όλους. Στόχος είναι η στήριξη των ασθενών και των οικογενειών τους. Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την ανασυγκρότηση της ψυχικής υγείας. Οι ψυχικές και εκφυλιστικές ασθένειες είναι η πανδημία του 21ου αιώνα.  Ας τις αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά»!