Συνάντηση εργασίας με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη πραγματοποίησε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου. Ο κ. Χατζηβασιλείου συζήτησε με την υπουργό τους τρόπους για την υλοποίηση του σχεδίου του να καταστεί η Π.Ε. Σερρών προορισμός εναλλακτικού τουρισμού, παραδίδοντας στην κ. Κεφαλογιάννη σχετικό υπόμνημα με συγκεκριμένες προτάσεις.

Ο Σερραίος βουλευτής τόνισε ότι όραμά του είναι η δημιουργία ενός ισχυρού brand name εναλλακτικού τουρισμού για τις Σέρρες. Σύμφωνα με τις προτάσεις του, πρώτο βήμα είναι η αξιοποίηση των προγραμμάτων του Ε.Ο.Τ. και η διοργάνωση ταξιδιών εξοικείωσης με τη συμμετοχή δημοσιογράφων και στελεχών της τουριστικής αγοράς του εξωτερικού, για να γνωρίσουν από κοντά τις Σέρρες. Επίσης, οι προτάσεις του περιλαμβάνουν τη διοργάνωση συνεδρίων για την προβολή του τοπικού τουριστικού προϊόντος και την αποστολή Σερραίων επαγγελματιών του τουρισμού σε ειδικές εκθέσεις «τουρισμού περιπέτειας», αφού όπως τόνισε «η Λίμνη Κερκίνη και τα μοναδικής ομορφιάς μονοπάτια που βρίσκονται σε όλη την Π.Ε. Σερρών μπορούν να προσελκύσουν πλήθος επισκεπτών». «Η ενίσχυση των ιαματικών και χιονοδρομικών υποδομών της περιοχής μας, η προβολή των αρχαιολογικών, θρησκευτικών και ιστορικών μνημείων, καθώς και η ανάδειξη της γαστρονομίας, και των ποιοτικών προϊόντων μας και η ανάδειξη του σερραϊκού πολιτιστικού αποθέματος μπορούν να τοποθετήσουν τις Σέρρες στο διεθνή χάρτη των εναλλακτικών προορισμών», πρόσθεσε.

«Η Π.Ε. Σερρών, από την Αμφίπολη και την Αλιστράτη μέχρι το Λαϊλιά, την Κερκίνη και το Ρούπελ, είναι μια περιοχή που διακρίνεται για την αυθεντικότητά της και μπορεί να προσφέρει μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες στους επισκέπτες», αναφέρει ο κ. Χατζηβασιλείου στο σχετικό υπόμνημα. «Θα ήταν χρήσιμη η κατάρτιση Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμών (Destination Management Organization), προκειμένου να αναπτύξουμε ένα μοντέλο βιώσιμης, τουριστικής ανάπτυξης, με τη συνεργασία του κράτους, της αυτοδιοίκησης και του ιδιωτικού τομέα. Αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί, προς όφελος της τοπικής μας κοινωνίας και οικονομίας, προς όφελος των Σερραίων επιχειρηματιών και εργαζομένων», υπογράμμισε.

Μετά το πέρας της συνάντησης με την Υπουργό Τουρισμού, ο κ. Χατζηβασιλείου δήλωσε: «Είχα μια εποικοδομητική συνεργασία με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη. Συζητήσαμε πώς μπορεί να ωφεληθεί τουριστικά η Π.Ε. Σερρών από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας του Υπουργείου Τουρισμού. Άλλωστε, για την απορρόφηση των πόρων, η ηγεσία του Υπουργείου δρομολογεί σημαντικά έργα υποδομής που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού. Πλέον, δίνεται έμφαση στους εναλλακτικούς προορισμούς, όπως είναι η περιοχή μας, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τις φυσικές ομορφιές, την ιστορία και το γαστρονομικό πλούτο μας. Επίσης, παρέδωσα στην υπουργό αναλυτικό υπόμνημα για το όραμά μου να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό brand name εναλλακτικού τουρισμού για τις Σέρρες μας. Η πρώτη κίνηση είναι η αξιοποίηση των προγραμμάτων του ΕΟΤ και η διοργάνωση ταξιδιών εξοικείωσης, με τη συμμετοχή ξένων δημοσιογράφων και στελεχών της τουριστικής αγοράς, οι οποίοι μπορούν να γνωρίσουν από κοντά τον τόπο μας και τις ομορφιές του».

Επιστολή Τάσου Χατζηβασιλείου προς Υπουργείο Τουρισμού