«Ψηφίζοντας τον προϋπολογισμό, στέλνουμε μήνυμα ότι η χώρα συνεχίζει στις ράγες της ανάπτυξης. Ότι η κυβέρνηση συνεχίζει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που ενέκριναν με την ψήφο τους οι πολίτες. Συνεχίζουμε αταλάντευτα την ασφαλή πορεία στο μέλλον», τόνισε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου, απευθυνόμενος στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση για την Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2024.

 

Ο Σερραίος βουλευτής υπογράμμισε ότι παρά την αντιμετώπιση διαδοχικών κρίσεων, η ελληνική οικονομία αποδείχθηκε όχι απλώς ανθεκτική αλλά θωρακισμένη. «Αυτός ο προϋπολογισμός είναι ο πρώτος μετά από 13 χρόνια που καταρτίζεται με τη χώρα να έχει ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα. Η Ελλάδα έγινε ξανά ελκυστικός επενδυτικός προορισμός. Και αυτό είναι αποτέλεσμα, όχι μόνο της κυβερνητικής πολιτικής αλλά, πρωτίστως, των προσπαθειών των πολιτών», δήλωσε.

Αναφερόμενος στα μέτρα στήριξης που περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός, ο κ. Χατζηβασιλείου τόνισε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στο πλευρό της κοινωνίας. «Στηρίζουμε τη μεσαία τάξη στην πράξη, με μέτρα 2,7 δισ. ευρώ. Με αύξηση μισθών και συντάξεων, με «ξεπάγωμα» των τριετιών, με επιπλέον στήριξη των πρώην δικαιούχων ΕΚΑΣ, με διευρυμένα κριτήρια στο επίδομα θέρμανσης, ακόμα και για όσους θερμαίνονται με ρεύμα, καθώς και με την αύξηση του αφορολόγητου για οικογένειες με παιδιά», δήλωσε. Επίσης, τόνισε ότι ο αυξημένος ρυθμός ανάπτυξης, καθώς και η αύξηση των επενδύσεων δημιουργούν δημοσιονομικό χώρο για να μπορούν να εφαρμοστούν πολιτικές αναδιανομής, προς όφελος της κοινωνικής συνοχής. «Όλα τα μέτρα λαμβάνονται χωρίς να υποθηκεύεται το μέλλον των επόμενων γενεών. Ακολουθούν τη φιλοσοφία της βιώσιμης ανάπτυξης, χωρίς να κινδυνεύει η δημοσιονομική σταθερότητα», πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο Σερραίος βουλευτής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον πρωτογενή τομέα. «Ο ΕΛΓΑ αποκτά νέο κανονισμό μετά από 25 χρόνια. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ στο πρώτο εξάμηνο του 2024 θα έχει σύγχρονο οργανισμό. Έρχονται αγροτικά τμήματα στα Επιμελητήρια. Και το πρόγραμμα Νέων Αγροτών σχεδιάζεται με 590.000.000 €, ενώ ενισχύονται οι πόροι για τα σχέδια βελτίωσης. Μόνο στην περιοχή μας, στην Κεντρική Μακεδονία, το κονδύλι είναι 34.000.000 €», υπογράμμισε.

Επίσης, ο κ. Χατζηβασιλείου, απάντησε στις αβάσιμες κατηγορίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δήθεν ο προϋπολογισμός είναι άδικος. «Αναρωτιέμαι, είναι άδικη η μείωση φόρων; Είναι άδικη η αύξηση δαπανών σε Παιδεία και Υγεία;», αναρωτήθηκε. «Όχι. Άδικος είναι ο ευκαιριακός λαϊκισμός και η κομματική σπέκουλα, σε βάρος της ατομικής και εθνικής ευημερίας. Είναι λυπηρό ότι κάποιοι επιχειρούν να μεταφέρουν τις εσωτερικές τους ανασφάλειες και αβεβαιότητες στο πεδίο της εθνικής προοπτικής. Η μοναδική κρίση στην Ελλάδα σήμερα, είναι η κρίση του αριστερού μικρόκοσμου που αρνείται την πραγματικότητα και προτιμά να την περιγράφει ως μαύρη. Στο μεταξύ, η χώρα προχωρά», τόνισε. «Δεν υπάρχει χώρος για επικίνδυνες υποσχέσεις. Ακούω ορισμένους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ να μιλάνε για εναλλακτικά μέτρα και, όταν ερωτώνται «πόσο κοστίζουν», αοριστολογούν. Προτάσσουν το αφήγημα της περιβόητης αδιαμεσολάβητης επαφής του προέδρου τους με την κοινωνία, χωρίς να μιλούν με στοιχεία. Η οικονομία δεν αναπτύσσεται με ευχολόγια και χτυπήματα στην πλάτη, ούτε με ψήσιμο καφέ στο μάτι της κουζίνας», πρόσθεσε με έμφαση.