Μιλώντας για την ακύρωση της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον Βρετανό ομόλογό του, ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου έκανε λόγο για «διπλωματική απρέπεια» της βρετανικής πλευράς. «Η διπλωματική απρέπεια του κ. Σούνακ μοιάζει με αντίδραση με “χρονοκαθυστέρηση”, απέναντι στις πάγιες ελληνικές θέσεις για τα Γλυπτά του Παρθενώνα που διατυπώθηκαν από τον Πρωθυπουργό στην συνέντευξή του στο BBC», δήλωσε ο κ. Χατζηβασιλείου, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1. «Οι Βρετανοί ξεκίνησαν κυνήγι μαγισσών. Αδιαφόρησαν για τις πολυδιάστατες σχέσεις μας. Σε μια τέτοια συνάντηση, δεν θα μιλούσαμε μόνο για τα Γλυπτά. Έχουμε την κρίση στη Μέση Ανατολή, στην Ουκρανία, έχουμε το μεταναστευτικό και πολλά άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος», πρόσθεσε με έμφαση.

Επίσης, ο Σερραίος βουλευτής τόνισε ότι η βρετανική πλευρά είχε ενημερωθεί πλήρως. «Η επίσκεψη ήταν απολύτως προετοιμασμένη. Δεν υπήρχε κάποια ενημέρωση από τους Βρετανούς για οποιοδήποτε ζήτημα. Επιπλέον, ήταν γνωστή και η συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον αρχηγό της βρετανικής αξιωματικής αντιπολίτευσης», σημείωσε.

Επιπλέον, ο κ. Χατζηβασιλείου υπογράμμισε τις διαχρονικά άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. «Όμως, οι ελληνοβρετανικές σχέσεις είναι στενές, πολυδιάστατες και οικοδομημένες σε στέρεες βάσεις. Υπερβαίνουν πρόσωπα και κόμματα», υπογράμμισε.