«Οι ανακριβείς δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών δεν προσφέρουν καλή υπηρεσία στην εθνική ασφάλεια. Η πραγματικότητα είναι ότι η κυβέρνηση έχει θωρακίσει υποδειγματικά το στράτευμα και την εθνική ασφάλεια. Το παραδέχθηκε και ο κ. Αποστολάκης», δήλωσε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων Τάσος Χατζηβασιλείου, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Χατζηβασιλείου βρέθηκε σε τηλεοπτικό πάνελ, με συνομιλητή τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη, με θέμα συζήτησης το επικείμενο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας. Ο κ. Αποστολάκης εκδήλωσε την ανησυχία του για δήθεν μείωση δύναμης των ενόπλων δυνάμεων στα νησιά του Αιγαίου. Η απάντηση του Σερραίου βουλευτή ήταν άμεση. «Σέβομαι την προσφορά του κ. Αποστολάκη στη ναυτοσύνη και το στράτευμα. Όμως, αλήθεια πιστεύει ότι η σημερινή κυβέρνηση απογυμνώνει τα νησιά; Θεωρεί ότι τέτοιες ψευδείς δηλώσεις προσφέρουν καλή υπηρεσία στην εθνική ασφάλεια;», αναρωτήθηκε. «Η ασφάλεια των νησιών μας είναι δεδομένη. Τελεία και παύλα», πρόσθεσε με έμφαση ο κ. Χατζηβασιλείου.

Αφού ο κ. Αποστολάκης συμπλήρωσε ότι «δεν είπα ότι η κυβέρνηση αποδυναμώνει τα νησιά ούτε τα αποστρατιωτικοποιεί», ο κ. Χατζηβασιλείου απαίτησε από το συνομιλητή του ξεκάθαρη απάντηση. «Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ή όχι πιο θωρακισμένες τα τελευταία 4 χρόνια; Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει θωρακίσει την εθνική ασφάλεια ή όχι;», ρώτησε, με τον κ. Αποστολάκη να προχωρά αμήχανος στην παραδοχή ότι η αμυντική θωράκιση της χώρας και των νησιών «βεβαίως είναι σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι παλιότερα».

«Δεν υπάρχει ενδεχόμενο αποστρατιωτικοποίησης. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει θωρακίσει τα νησιά όσο ποτέ άλλοτε. Ακόμα και ο Ναύαρχος ομολογεί ότι είναι πλέον πιο θωρακισμένες οι ένοπλες δυνάμεις», υπογράμμισε ο κ. Χατζηβασιλείου.

 

https://x.com/tasos_chatziv/status/1727260821385064947?s=20https://www.youtube.com/watch?v=23EGu_R8Pag