Στη γερμανική πρωτεύουσα βρίσκεται ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, για επίσκεψη εργασίας. Ενόψει της συνάντησης με τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σόλτς, ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον επικεφαλής του CDU Φρίντριχ Μερτς, στο πλαίσιο δημόσιας συζήτησης σε εκδήλωση με τίτλο «Ελλάδα και Ευρώπη- Ένα νέο κεφάλαιο με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη» που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Konrad Adenauer (KAS).

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα επανήλθε στην κανονικότητα και ότι επόμενος στόχος είναι η σύγκλιση με την Ευρώπη. «Όταν αναλάβαμε την εξουσία το 2019, γνωρίζαμε ότι είχαμε πολλή δουλειά να κάνουμε προκειμένου να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της Ελλάδας. Ο πρώτος μας στόχος ήταν να αποκαταστήσουμε την ευρωστία των δημόσιων οικονομικών μας, να επιτύχουμε ρυθμούς ανάπτυξης υψηλότερους από την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και να προωθήσουμε μέτρα φιλικά προς την ανάπτυξη και τις επενδύσεις. Πιστεύω ότι τέσσερα χρόνια αργότερα μπορούμε να πούμε ότι η πολιτική αυτή ήταν επιτυχής. Η οικονομία αναπτύσσεται ταχύτερα από το μέσο όρο της Ευρωζώνης. Η αναλογία του χρέους προς το ΑΕΠ μειώνεται με ταχύ ρυθμό αλλά και η ανεργία έχει μειωθεί σημαντικά. Η χώρα κατάφερε να προσελκύσει ρεκόρ άμεσων ξένων επενδύσεων. Επιπλέον, καταφέραμε να ανακτήσουμε την επενδυτική βαθμίδα, ένα μεγάλο επίτευγμα που σηματοδοτεί το τέλος ενός επώδυνου κύκλου που διήρκεσε για περισσότερο από μία δεκαετία», δήλωσε. «Τώρα που η Ελλάδα έχει επανέλθει στην κανονικότητα, επόμενο στόχο αποτελεί να πετύχουμε μεγαλύτερη σύγκλιση με την Ευρώπη. Αν ήθελα να βάλω έναν τίτλο για το τι συνέβη τα τελευταία δέκα χρόνια: προσπαθήσαμε και καταφέραμε να κρατήσουμε την Ελλάδα εντός της Ευρώπης, τώρα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα πραγματικά συγκλίνει με την Ευρώπη και να αναπληρώσουμε για μια χαμένη δεκαετία», πρόσθεσε εμφατικά.

 

Από την πλευρά του, ο κ. Μερτς συνεχάρη τον Πρωθυπουργό για την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές, τονίζοντας ότι το αποτέλεσμα των εκλογών αποτελεί χαρμόσυνο μήνυμα για όλη την Ευρώπη. «Σήμερα, η Ελλάδα είναι μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα χώρα για επενδύσεις. Η χώρα σας διαδραματίζει ισχυρό ρόλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αποτελεί και πάλι έναν ισχυρό πυλώνα για τη μελλοντική πολιτική και οικονομική ανάπτυξη της Ευρώπης», τόνισε.

 

Σημειώνεται ότι ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου βρίσκεται στο Βερολίνο, συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στις συναντήσεις του.