Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνος Τασούλας, συναντήθηκε με συγγενείς των ομήρων που έχουν απαχθεί από την Χαμάς. Τους συγγενείς των ομήρων συνόδευσε ο Πρέσβης του Κράτους του Ισραήλ που υπηρετεί στην Αθήνα Noam Katz, καθώς και ο πρώην Πρέσβης Ram Aviram. Από την ελληνική πλευρά, παρών ήταν και ο Βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου.

Ο Πρέσβης της Ισραήλ εξήγησε τους λόγους που οδήγησαν στα τραγικά γεγονότα της 7ης Οκτωβρίου και ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή. Οι συγγενείς των ομήρων τόνισαν ότι μετά την 7η Οκτωβρίου, δεν έχουν πλέον καμία επικοινωνία με τους δικούς τους ανθρώπους, ούτε νεότερα για την κατάστασή τους, γιατί η Χαμάς δεν επιτρέπει σε κανένα Διεθνή Οργανισμό να έρθει σε επαφή με τους ομήρους.

Ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε την οδύνη του για τη συνεχιζόμενη κράτηση των ομήρων και εξέφρασε την ελπίδα για τη σύντομη απελευθέρωσή τους, όπως έγινε μέχρι στιγμής για τέσσερις γυναίκες ομήρους. Ταυτόχρονα, διαβεβαίωσε τους συγγενείς πως τόσο ο ίδιος, όσο και οι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, θα χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους στις διεθνείς τους επαφές για την ταχεία απελευθέρωση των ομήρων.