«Σήμερα, ανοίγει ο δρόμος για ένα δημόσιο τομέα που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα, χωρίς να τους ταλαιπωρεί και, κυρίως, χωρίς να τους απογοητεύει. Ψηφίζουμε αυτή τη μεγάλη μεταρρύθμιση με ένα και μόνο στόχο: οι πολίτες να έχουν πρόσβαση σε καλύτερες δημόσιες υπηρεσίες, με ταχύτερη εξυπηρέτηση. Το αξίζουν», τόνισε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για την επιλογή διοικήσεων στο Δημόσιο.

O κ. Χατζηβασιλείου υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο ανοίγει το δρόμο για την αξιοποίηση του ικανού ανθρώπινου δυναμικού της πατρίδας, με όρους διαφάνειας, αξιοκρατίας και αποτελεσματικότητας, βελτιώνοντας ουσιαστικά την καθημερινότητα εκατομμυρίων πολιτών. «Ο μεγαλύτερος νεωτερισμός είναι η υπαγωγή της διαδικασίας επιλογής στελεχών στο ΑΣΕΠ, τον ανεξάρτητο φορέα που εγγυάται τη διαφάνεια. Είναι αυτό «ρουσφετολογική» πρακτική, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ;», αναρωτήθηκε. «Επιπλέον, εισάγεται νέο σύστημα αξιολόγησης, υιοθετώντας βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζονται εδώ και χρόνια, σε περισσότερες από 50 χώρες του εξωτερικού. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα για μπόνους παραγωγικότητας, ώστε να μπορούμε να προσελκύσουμε στο Δημόσιο τους καλύτερους της αγοράς», δήλωσε. «Η κυβέρνηση βάζει ταφόπλακα στις νοοτροπίες του χθες. Χτίζουμε ένα αποτελεσματικό κράτος στην υπηρεσία των πολιτών», πρόσθεσε με έμφαση.

Επιπλέον, ο Σερραίος βουλευτής εκτόξευσε βολές στην αξιωματική αντιπολίτευση. «Η αντιπολίτευση, εμφορούμενη από τον οίστρο της αντίδρασης σε κάθε κυβερνητική πρωτοβουλία και από τη δυσανεξία της στις μεταρρυθμιστικές πολιτικές, αντιδρά. Μέσα στην πολιτική τρικυμία που βιώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ακούσαμε και την πρωτοφανή πρόταση της συμμετοχής του προσωπικού κάθε φορέα στην επιλογή του εκάστοτε διοικητή, μέσω εκλογής. Προτιμά, λοιπόν, ένα μοντέλο επιλογής ασύμβατο με τη σύγχρονη αντίληψη για τη δημόσια διοίκηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνει ολοταχώς πίσω στο παρελθόν», τόνισε.

Ο κ. Χατζηβασιλείου υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο αποτελεί έμπρακτη υλοποίηση της δέσμευσης του Κυριάκου Μητσοτάκη για την προώθηση θεσμικών μεταρρυθμίσεων που καθιερώνουν τη λεγόμενη «αλλαγή παραδείγματος». «Θέλουμε να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στις υπηρεσίες και τις δομές του κράτους. Θέλουμε να εγκαθιδρυθεί η διαφάνεια και η αντικειμενικότητα σε όλα τα επίπεδα. Θέλουμε ένα κράτος που θα υπηρετεί πραγματικά την κοινωνία», πρόσθεσε.

https://www.youtube.com/watch?v=CWTu-t-VsaU