Συνάντηση με την Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέττα Μακρή πραγματοποίησε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου. O κ. Χατζηβασιλείου ανέλυσε την ανάγκη ουσιαστικής λειτουργίας Δημόσιου ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής στις Σέρρες και παρέδωσε στην κ. Μακρή αναλυτικό υπόμνημα με την πρότασή του.

Ο Σερραίος βουλευτής, κατά τη συζήτησή του με την Υφυπουργό, εξήγησε ότι με απόφαση του 2015 ιδρύθηκε ΔΙΕΚ Ειδικής Αγωγής στις Σέρρες, με εγκεκριμένα τμήματα ειδικοτήτων για άτομα με προβλήματα ακοής και όρασης. Λόγω του μικρού αριθμού ενδιαφερομένων, αυτό ουσιαστικά οδήγησε στην ακύρωση της λειτουργίας του ΔΙΕΚ, πρόβλημα το οποίο υφίσταται μέχρι σήμερα. Η πρόταση του κ. Χατζηβασιλείου περιλαμβάνει την έγκριση νέων τμημάτων για αποφοίτους Λυκείου με αναπηρίες από όλες τις κατηγορίες ΑΜΕΑ και όχι αποκλειστικά για αποφοίτους με προβλήματα ακοής και όρασης. Επίσης, πρότεινε την απόσπαση στο νέο ΔΙΕΚ Ειδικής Αγωγής Σερρών μόνιμων εκπαιδευτικών με εμπειρία στην Ειδική Αγωγή, ώστε να οργανώσουν εγκαίρως τη λειτουργία του.

 

Μετά το πέρας της συνάντησης με την Υφυπουργό Παιδείας, ο κ. Χατζηβασιλείου δήλωσε: «Στις Σέρρες χρειαζόμαστε άμεσα Δημόσιο ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής. Σήμερα, συναντήθηκα στη Βουλή με την Υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή και συζητήσαμε την ανάγκη να λειτουργήσει ΔΙΕΚ Ειδικής Αγωγής στις Σέρρες, που ουσιαστικά παραμένει στα χαρτιά εδώ και χρόνια. Της παρέδωσα αναλυτική επιστολή με την πρότασή μου για μια σύγχρονη εκπαιδευτική δομή που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα όλων των ΑΜΕΑ, όλων των παιδιών που αποφοίτησαν από τα ειδικά σχολεία και θέλουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Τα άτομα με ειδικές ανάγκες έχουν ίσα δικαιώματα με όλους. Έχουν ιδιαίτερες δεξιότητες, τις οποίες οφείλουμε να αξιοποιήσουμε προς όφελος της κοινωνίας μας. Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι».

Επιστολή Τάσου Χατζηβασιλείου_ΔΙΕΚ Ειδικής Αγωγής στις Σέρρες