«Το υπό συζήτηση νομοσχέδιο βάζει τάξη στο χώρο εργασίας και θεσμοθετεί σύγχρονα φίλτρα προστασίας για τον Έλληνα εργαζόμενο. Προστατεύει και μαζί ενισχύει το δικαίωμα στην εργασία. Συμβάλλει στην αύξηση του εισοδήματος και της παραγωγικότητας. Και μειώνει δραστικά την υποδηλωμένη και αδήλωτη εργασία», δήλωσε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου, στην ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση για το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ο Σερραίος βουλευτής επιτέθηκε στην αντιπολίτευση για τη διαστρέβλωση των διατάξεων του νομοσχεδίου. «Ακούστηκαν διάφορα fake news, εύκολα συνθήματα και επιχειρήματα κενά περιεχομένου. Καταλαβαίνω την ανάγκη δυνάμεων της αντιπολίτευσης να επιδείξουν αντιπολιτευτικό οίστρο και να επιτεθούν άδικα στον Υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη. Καταλαβαίνω ότι ορισμένες δυνάμεις της αντιπολίτευσης διεκδικούν την αποκλειστικότητα στα θέματα κοινωνικής ευαισθησίας. Όμως, η αλήθεια τους διαψεύδει», τόνισε. «Το μεγαλύτερο μέρος του νομοσχεδίου αποτελεί την ενσωμάτωση μίας υποχρεωτικής ευρωπαϊκής οδηγίας. Επομένως, όποιος καταψηφίσει τα σχετικά άρθρα, πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για την πιθανή παραπομπή τής χώρας στο ευρωπαϊκό δικαστήριο και για το δυνητικό πρόστιμο που θα ακολουθήσει», πρόσθεσε.

Ο κ. Χατζηβασιλείου τόνισε ότι το νέο εργασιακό νομοσχέδιο δεν καταργεί τα εργατικά κεκτημένα. «Δεν καταργείται το οκτάωρο, δεν καταργείται το πενθήμερο, δεν μειώνεται η ανάπαυση. Εάν κάποιος εργαζόμενος επιθυμεί να έχει δεύτερη απασχόληση, για να αυξήσει το εισόδημά του, πλέον θα μπορεί να το κάνει, χωρίς να επηρεάζεται ο ελάχιστος χρόνος ανάπαυσης. Αυτό που ισχύει μέχρι σήμερα είναι εντελώς αντεργατικό, διότι η διπλή απασχόληση επιτρέπεται μόνο εφόσον είναι μερική. Έτσι ενθαρρύνεται η μαύρη και αδήλωτη εργασία πολλών Ελλήνων εργαζομένων», υπογράμμισε. «Σήμερα, μεταρρυθμίζεται η αγορά εργασίας, χωρίς εκπτώσεις στα δικαιώματα των εργαζομένων. Υιοθετείται το σύγχρονο ευρωπαϊκό πλαίσιο κανόνων και προστατεύονται οι Έλληνες εργαζόμενοι, με όρους δικαιοσύνης και εργασιακής ασφάλειας», δήλωσε με έμφαση.