«Το μόρφωμα των Σπαρτιατών αρχίζει να ξεβάφει και να ξεθωριάζει. Αποκαλύπτεται ο χρυσαυγιτισμός και η σαπίλα που ενυπάρχει. Πλέον, κανένας πολίτης ή πολιτικός δεν έχει το άλλοθι της άγνοιας», δήλωσε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ.

Ο Σερραίος βουλευτής δήλωσε ότι, όταν οι βουλευτές που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στη Βουλή άκουσαν τη φρασεολογία του προέδρου των Σπαρτιατών για “Greek mafia” και «Δον Κορλεόνε», δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα αυτιά τους. «Το περιστατικό αυτό στέλνει μήνυμα στους πολίτες ότι πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί, όταν επιλέγουν μία πολιτική δύναμη, για να τους εκπροσωπεί στη Βουλή. Οι βουλευτές των Σπαρτιατών «πέταξαν» τις μάσκες και ουσιαστικά αποκάλυψαν ποιοι πραγματικά είναι. Πλέον, κανένας δεν έχει το άλλοθι της άγνοιας», τόνισε ο κ. Χατζηβασιλείου. «Η δημοκρατία ξέρει να προστατεύεται. Κανένας δημοκράτης πολίτης δεν ανέχεται τέτοιου είδους εικόνες. Είμαι σίγουρος ότι σύντομα θα έρθουν σχετικές πρωτοβουλίες στη Βουλή», πρόσθεσε με έμφαση.

Επιπροσθέτως, ο κ. Χατζηβασιλείου άφησε αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ. «Η πρωτοβουλία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τον Κασιδιάρη και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αποτελεί άλλο ένα επικοινωνιακό τέχνασμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όταν η Νέα Δημοκρατία πήγε στον Άρειο Πάγο με το υπόμνημα κατά της συμμετοχής Κασιδιάρη στις εθνικές εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να στηρίξει. Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ ενδεχομένως έκλεινε το μάτι σε ψηφοφόρους εκείνης της ομάδας. Τώρα, κατέθεσε την πρωτοβουλία του την ημέρα που έληγε η προθεσμία υποβολής των αυτοδιοικητικών συνδυασμών. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει επιτέλους να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί ως κόμμα του δημοκρατικού τόξου εντός της Βουλής», υπογράμμισε.