Ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου πραγματοποίησε συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα Πρύτανη του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος Σταμάτη Αγγελόπουλο, για να συζητήσουν για την αναβάθμιση του κόμβου Σερρών του ΔΙ.ΠΑ.Ε.

Ο Σερραίος βουλευτής συζήτησε με τον Πρύτανη για την πρωτοβουλία που ανέλαβε το προηγούμενο διάστημα για τη σύσταση του Εργαστηρίου Καινοτομίας για Γυναίκες(Innovation Lab for Women), του οποίου η λειτουργία επίκειται. Επίσης, συζήτησαν για την πρόταση δημιουργίας Σχολείου Ψηφιακής Γεωργίας & Κτηνοτροφίας, με ορίζοντα λειτουργίας εντός του 2024, αξιοποιώντας ουσιαστικά το Ινστιτούτο Βιομηχανικής Καινοτομίας και Ψηφιακής Γεωργίας. «Πιστεύω ότι στις Σέρρες μπορούμε να πρωτοπορήσουμε και να ενεργοποιήσουμε το «πράσινο πτυχίο» για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας, για όσους θέλουν να επιμορφωθούν στη διαχείριση των εκμεταλλεύσεων του πρωτογενούς τομέα», υπογράμμισε ο κ. Χατζηβασιλείου. Επιπλέον, ο βουλευτής επανέλαβε την ανάγκη ίδρυσης θερμοκοιτίδας νεοφυών επιχειρήσεων με έδρα τις Σέρρες, με έμφαση στον πρωτογενή τομέα. Όπως τόνισε, «Η γεωγραφική θέση της περιοχής μας μπορεί να λειτουργήσει ως πόλος έλξης start-up επιχειρήσεων από όλη τη Βόρεια Ελλάδα και τις βαλκανικές χώρες».

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Χατζηβασιλείου δήλωσε: «Η ανάπτυξη του ΔΙ.ΠΑ.Ε. στις Σέρρες σημαίνει ανάπτυξη για τον τόπο μας. Επισκέφθηκα τον νεοεκλεγέντα Πρύτανη του ιδρύματος Σταμάτη Αγγελόπουλο, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα τις επόμενες εβδομάδες. Συζητήσαμε αναλυτικά για τις πρωτοβουλίες που έχω από καιρό αναλάβει. Ο κ. Αγγελόπουλος είναι ένας ακαδημαϊκός με ικανότητες, όρεξη και κυρίως όραμα. Τον ευχαριστώ για την άριστη συνεργασία. Η Πανεπιστημιούπολη Σερρών μπορεί να ξεχωρίσει. Είναι στο χέρι μας».