«Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν διδάχθηκαν τίποτα από τις τελευταίες εκλογές. Δεν έχουν τι να πουν για τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν και καταφεύγουν στο λαϊκισμό. Να δηλώσουν ευθέως: συμφωνούν ή όχι με την αγορά των F-35;», αναρωτήθηκε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου, κατά τη διάρκεια πολιτικής αντιπαράθεσης στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» του ΑΝΤ1.

Ο κ. Χατζηβασιλείου δήλωσε ότι η συνάντηση μεταξύ του Έλληνα Πρωθυπουργού και του Τούρκου Προέδρου ήταν απολύτως θετική. «Ο τίτλος της θα μπορούσε να ήταν: με όραμα αλλά και ρεαλισμό. Μένει να δούμε αν η μεταστροφή της Τουρκίας είναι στρατηγική επιλογή και όχι μία εφήμερη τακτική», τόνισε. «Εκτιμώ ότι η Τουρκία επιθυμεί μια ιστορική επανεκκίνηση με τη Δύση και επομένως θα πρέπει να κάνει και ένα “restart” με την Ελλάδα», πρόσθεσε. Επίσης, υπογράμμισε ότι η ελληνική πλευρά παραμένει ρεαλιστικά αισιόδοξη για τον καθορισμό υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ. «Παραμένουμε απολύτως ρεαλιστές. Όμως, πιστεύουμε ότι μπορούμε να βρούμε ένα κοινό βηματισμό, για να φτάσουμε τον απώτερο στόχο, την επίλυση της μόνης διαφοράς που έχουμε», δήλωσε.

Ο Σερραίος βουλευτής αναφέρθηκε στα εξοπλιστικά προγράμματα Ελλάδας και Τουρκίας. «Ακόμα και αν η Τουρκία συμφωνήσει με τις ΗΠΑ για τα F-16, θα χρειαστούν πέντε χρόνια για να ξεκινήσει η υλοποίηση. Σε αυτό το διάστημα, χάρη στους χειρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Ελλάδα θα έχει ολοκληρώσει την αναβάθμιση στα F-16 Viper και θα έχει προχωρήσει στα F-35, στα οποία η Τουρκία ξεκίνησε ως συμπαραγωγός χώρα και τώρα έχει μείνει εκτός. Αυτή τη στιγμή, έχουμε σε εξέλιξη 19 εξοπλιστικά προγράμματα, αξίας άνω των 11 δισ., τα οποία θα συνεχιστούν κανονικά, χωρίς καμία παρέκκλιση. Αυτό αποτελεί πολιτική επιλογή μας. Θα συνεχίσουμε σε αυτό το δρόμο ανεξαρτήτως των εξελίξεων στις γειτονικές χώρες», τόνισε.

Επιπλέον, ο κ. Χατζηβασιλείου αναφέρθηκε στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία. «Αλλάζει ο σχεδιασμός της. Δεν καταργείται», υπογράμμισε. «Ουσιαστικά η Πανεπιστημιακή Αστυνομία ενσωματώνεται στην Ελληνική Αστυνομία, η οποία έχει την πλήρη ευθύνη για την τάξη και την ασφάλεια σε κάθε δημόσιο χώρο», πρόσθεσε. Επίσης, ο Σερραίος βουλευτής υπενθύμισε το έργο της Αστυνομίας. «Τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια, η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με τα στελέχη της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, πέτυχε πολλά. Για παράδειγμα, μετά από πολλά χρόνια ανοχής, έληξαν δεκάδες καταλήψεις πανεπιστημιακών κτηρίων. Θυμάστε την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου;», δήλωσε. «Τα Πανεπιστήμια είναι αυτοδιοίκητα. Πρέπει και οι Πρυτάνεις να δείξουν το δρόμο για το πώς μπορούν τα Ιδρύματα να είναι πιο ασφαλή», πρόσθεσε με έμφαση.