«Πιστεύουμε στις πολιτικές της συμπερίληψης. Πιστεύουμε στις αναπτυξιακές πολιτικές που προσδίδουν αίσθημα ασφαλείας σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Ο λαός έδωσε ισχυρή πλειοψηφία στη Νέα Δημοκρατία, γεμίζοντάς μας με ευθύνη. Θα τιμήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών και θα οδηγήσουμε την Ελλάδα αποφασιστικά, σταθερά και δημιουργικά μπροστά», τόνισε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης.

Ο κ. Χατζηβασιλείου, αφού ξεκίνησε την ομιλία του ευχαριστώντας τις Σερραίες και τους Σερραίους για την τιμή να τον εκλέξουν ξανά εκπρόσωπό τους στη Βουλή, δήλωσε ότι με την ψήφιση του αξιόπιστου προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας μπαίνουν τα θεμέλια για μια παραγωγική, δίκαιη, και ισχυρή Ελλάδα. Επίσης, τόνισε ότι η επόμενη τετραετία «θα είναι αυτή των καλύτερων μισθών για όλους» και συνέχισε αποσαφηνίζοντας ότι «αυτό δεν πετυχαίνεται ούτε με το πάτημα ενός κουμπιού, ούτε με ένα μαγικό ραβδί. Εξασφαλίζεται μέσα από τη στέρεη ανάπτυξη και τη δίκαιη μοιρασιά των ευεργετημάτων της». «Σε αυτόν το δρόμο βαδίζουμε. Σε αυτόν τον δρόμο ξεπερνάμε τη μια πρόκληση μετά την άλλη», πρόσθεσε εμφατικά.

Αναφερόμενος στις προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού, τόνισε ότι αυτές στέλνουν πολλαπλά μηνύματα. «Στέλνουμε μήνυμα στην κοινωνία, ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει όλες τις κοινωνικές ομάδες. Επίσης, στέλνουμε μήνυμα στις διεθνείς αγορές, ότι η χώρα μας θα συνεχίσει να βαδίζει στο δρόμο της διαφάνειας, της λογοδοσίας και των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων», δήλωσε. Ο κ. Χατζηβασιλείου σχολίασε αρνητικά την αντιπολίτευση για την απομάκρυνσή της από την κοινωνική πραγματικότητα. «Στέλνουμε μήνυμα στην αντιπολίτευση που προεκλογικά κατηγορούσε τη Νέα Δημοκρατία ότι δήθεν δεν θα υλοποιήσει τις εξαγγελίες της. Εμείς αφουγκραζόμαστε την κοινωνία. Αντίθετα, στην αντιπολίτευση αποκοπήκατε από την κοινωνική πραγματικότητα. Ακούτε μόνο τον αντίλαλο της φωνής σας. Συνομιλείτε με την ουτοπία. Και αυτό δεν ωφελεί κανέναν», πρόσθεσε.

Επίσης, υπογράμμισε ότι όλες και όλοι έχουν όφελος και προοπτική από το νέο κυβερνητικό πρόγραμμα. «Το πλεόνασμα που δημιουργείται από την αποτελεσματική διακυβέρνηση, επιστρέφει στην ελληνική κοινωνία. Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι θα ξαναδούν το εισόδημά τους να αυξάνεται. Το ίδιο και οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν πληρώσει ακριβά το μάρμαρο της οικονομικής κρίσης, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι οικογένειες με χαμηλότερο εισόδημα, καθώς και τα νέα παιδιά που ζητούν καλύτερα πανεπιστήμια και δικαιούνται να αποκτήσουν φθηνή κατοικία», τόνισε.

Επιπλέον, ο κ. Χατζηβασιλείου έκανε ειδική αναφορά στην ανάγκη αναθεώρησης του άρθρου 16 του Συντάγματος. «Προτεραιότητά μας είναι η στήριξη και αναβάθμιση της δημόσιας παιδείας.Παράλληλα, όμως, οφείλουμε να ανοίξουμε τους ορίζοντες των προκλήσεων και του ανταγωνισμού στην γνωσιακή διαδικασία. Δεν μπορεί η χώρα μας να είναι η μόνη στην Ευρώπη που δεν έχει ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ΑΕΙ», δήλωσε εμφατικά.

https://www.youtube.com/watch?v=8iczllZDa0k