Στο πλαίσιο των επισκέψεων των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας σε όλη τη χώρα ενόψει των εκλογών, ο υποψήφιος βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου πραγματοποίησε περιοδεία στην Π.Ε. Ξάνθης, με τον πρώην Υφυπουργό Παιδείας και υποψήφιο βουλευτή Α’ Αθηνών Άγγελο Συρίγο. Το κλιμάκιο επισκέφθηκε την πόλη, καθώς και χριστιανικά και μουσουλμανικά χωριά.

Συγκεκριμένα, οι δυο υποψήφιοι βουλευτές συζήτησαν για τα ζητήματα της ακριτικής Θράκης με πολίτες στην πόλη της Ξάνθης, το Πόρτο Λάγος, τα Άβδηρα, τη Γενισέα, τη Σταυρούπολη, το Λυκοδρόμιο, τα Κομνηνά και την Πάχνη. Επίσης, συναντήθηκαν με τους μαθητές, τους γονείς και τους καθηγητές της ομάδας ρομποτικής του 2ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης, η οποία αφού διακρίθηκε σε πανελλήνιο διαγωνισμό, θα συμμετάσχει στον παγκόσμιο διαγωνισμό “F1 in Schools” στη Σιγκαπούρη. Επιπλέον, οι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ συμμετείχαν σε σύσκεψη με τον Πρύτανη και ακαδημαϊκούς του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Μετά το πέρας της περιοδείας, ο κ. Χατζηβασιλείου δήλωσε: «Με τον Άγγελο Συρίγο επισκεφθήκαμε την όμορφη Ξάνθη με τον πλούσιο πολιτισμό και την μακρά ιστορία. Συνομιλήσαμε με πολίτες, επιχειρηματίες, εργαζόμενους και νέα παιδιά στην Ξάνθη και σε διάφορα χριστιανικά και μουσουλμανικά χωριά. Ειδικά στα τελευταία, συζητήσαμε για τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που προώθησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στα ζητήματα της μειονότητας. Ανταλλάξαμε με όλους απόψεις για το μέλλον της χώρας και για τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας. Τους ευχαριστήσαμε για τη στήριξή τους στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους ζητήσαμε να πράξουν το ίδιο στις 25 Ιουνίου. Οι πολίτες θέλουν σταθερή κυβέρνηση που θα οδηγήσει την πατρίδα με ασφάλεια μπροστά»!