«Έχουν περάσει μέρες από την ανακίνηση του ζητήματος για τη μειονότητα και από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν ακούμε κάτι για την “ταμπακιέρα”. Να απαντήσουν ξεκάθαρα οι κ.κ. Ζεϊμπέκ και Φερχάτ: εκπροσωπούν τη δήθεν “τουρκική” ή τη μουσουλμανική μειονότητα; Σέβονται το Σύνταγμα και τη Συνθήκη της Λωζάνης ή όχι;», τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ1, στον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου.

Ο κ. Χατζηβασιλείου τόνισε ότι η παρέμβαση τρίτων στα θέματα της μειονότητας είναι εθνικά επιζήμια. «Η υπόθεση αυτή είναι εθνική, όχι κομματική. Για μας, το ζητούμενο δεν είναι η Ροδόπη να βαφτεί μπλε. Το ζήτημα είναι ότι συγκεκριμένοι υποψήφιοι βουλευτές γίνονται εργαλεία προώθησης της τουρκικής προπαγάνδας. Εφόσον ο κ. Τσίπρας φαίνεται ότι είχε ενημέρωση πριν από τις εκλογές, γιατί δεν έκανε κάτι;», αναρωτήθηκε. Επίσης, ο υποψήφιος βουλευτής σκιαγράφησε τις προσπάθειες ποδηγέτησης της μειονότητας. «Είναι θλιβερό και εθνικά επιζήμιο να προσπαθούν κάποιοι να ποδηγετήσουν τους Έλληνες μουσουλμάνους. Εδώ και δεκαετίες, το τουρκικό παρακράτος προσπαθεί να γίνει “πατερούλης” της μειονότητας, χτίζοντας μία “τοπική ελίτ” και συντηρώντας λογικές που απομακρύνουν κομμάτι της μειονότητας από τα δημοκρατικά ήθη της ελληνικής κοινωνίας». «Είναι αφελές να αγνοεί ο ΣΥΡΙΖΑ τις καταγγελίες και να υποστηρίζει ότι ένας υποψήφιος βουλευτής που μιλάει για δήθεν τουρκική μειονότητα, εκφράζει προσωπική άποψη και, επομένως, ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας», πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο κ. Χατζηβασιλείου τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, αντί να βάλει φρένο στους υποψηφίους του που υιοθετούν ακραία τουρκική ρητορική, καλλιεργεί την τοξικότητα. «Η κ. Μπακογιάννη έχει μία σταθερή και προσωπική σχέση με τη μειονότητα για παραπάνω από τρεις δεκαετίες. Έχει δώσει πολλές μάχες για την ισονομία και την ισοπολιτεία των Ελλήνων μουσουλμάνων. Σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ, αντί να μιλήσει για την ταμπακιέρα, επιτίθεται στην κ. Μπακογιάννη. Είναι αστείο να μιλάνε για εκβιασμό σε δημόσιο χώρο, με δεκάδες πολίτες παρόντες και ανοιχτές κάμερες. Η κ. Μπακογιάννη έκανε μία συζήτηση, εξηγώντας στους πολίτες ποιος είναι ο στόχος της Νέας Δημοκρατίας για το εκλογικό αποτέλεσμα. Όλα τα υπόλοιπα που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι “αέρας φρέσκος”. Το ίδιο ισχύει για τις δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για “κυπατζίδικη” πρακτική, εμπλέκοντας την υπηρεσιακή κυβέρνηση σε μια ευαίσθητη εθνική υπόθεση. Οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ είναι εκείνοι που φωτογραφίζονται στη λεγόμενη “Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης” και στην παράνομη “Ένωση Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης”. Δεν έχουμε ακούσει τίποτα από τον ΣΥΡΙΖΑ για αυτά τα ζητήματα. Πρέπει να μπει φρένο στους υποψηφίους που υπονομεύουν την εθνική συνοχή», δήλωσε εμφατικά.

 

https://www.youtube.com/watch?v=Dz0Ir-9Iogc