«Η παρέμβαση τρίτων στα θέματα της μειονότητας είναι εθνικά επιζήμια. Οι Έλληνες μουσουλμάνοι είναι Ευρωπαίοι πολίτες και δεν χρειάζονται ποδηγέτηση από κανέναν. Να σταματήσουν τα παιχνίδια μερίδας της αντιπολίτευσης με τους μουσουλμάνους της Θράκης. Είναι εθνικά επικίνδυνο», τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Καλημέρα» του ΣΚΑΪ και στο δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά.

Ο κ. Χατζηβασιλείου υπογράμμισε ότι οι καταγγελίες για την παρέμβαση του τουρκικού προξενείου ξεκίνησαν από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. «Η πρώτη καταγγελία γι’ αυτό το ζήτημα ήρθε από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη, την Ελένη Λαφτσή, η οποία είναι σύζυγος πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής παράταξης στο Δήμο Κομοτηνής. Η κ. Λαφτσή τοποθετήθηκε δημόσια, δηλώνοντας ότι το τουρκικό προξενείο ποδηγέτησε μουσουλμάνους πολίτες υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου», δήλωσε. Επιπλέον, εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ. «Τα ερωτήματα είναι συγκεκριμένα: Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει στις λίστες του υποψήφιους βουλευτές που σχετίζονται άμεσα με το τουρκικό προξενείο; Γιατί επιλέγει υποψήφιους βουλευτές που στηρίζουν απροκάλυπτα τους παράνομους ψευτομουφτήδες;», αναρωτήθηκε.

Επίσης, ο υποψήφιος βουλευτής τόνισε ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτεται ένα τέτοιο ζήτημα ποδηγέτησης της μειονότητας. «Δεν είναι μόνο ο κ. Φερχάτ. Είναι και άλλοι βουλευτές της αντιπολίτευσης που παίζουν με τη μειονότητα. Πριν μερικούς μήνες, ο Χουσεΐν Ζεΐμπέκ του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε δημόσια στην τουρκική τηλεόραση για δήθεν τουρκική μειονότητα στη Θράκη. Ομοίως και ο Μπουρχάν Μπαράν από το ΠΑΣΟΚ, είχε παρακινήσει του μουσουλμάνους να ψηφίσουν υπέρ του ψευδομουφτή», δήλωσε.

Ο κ. Χατζηβασιλείου επίσης αναφέρθηκε στη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με την παρέμβαση του τουρκικού προξενείου υπέρ  υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ. «Η παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν ήταν τυχαία. Σε εκδήλωση της παράνομης από τον Άρειο Πάγο «Ένωσης Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης», ο «εκλεκτός» του ΣΥΡΙΖΑ κ. Φερχάτ, ήταν στην πρώτη θέση, καθήμενος με τον Τούρκο πρόξενο και τον ψευδομουφτή της Κομοτηνής. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απαντήσει γιατί επιλέγει υποψηφίους που εμπλέκονται με το τουρκικό παρακράτος που δεν θέλει την ελεύθερη προκοπή των Ελλήνων μουσουλμάνων στη Θράκη», δήλωσε εμφατικά.

https://www.youtube.com/watch?v=rvASKsYD-Ew