«Ο ΣΥΡΙΖΑ φλερτάρει με την ακροδεξιά. Το απέδειξε και στη Βουλή, όπου δεν ψήφισε τη διάταξη θωράκισης της Δημοκρατίας. Σήμερα, ο Κασιδιάρης δίνει γραμμή καταψήφισης της Νέας Δημοκρατίας και ο Μπαρμπαρούσης καλεί για ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι πολίτες δεν είναι ανόητοι. Μπορούν και βγάζουν συμπεράσματα», τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου στο Status FM.

Ο κ. Χατζηβασιλείου τόνισε ότι οι δηλώσεις του κ. Κατρούγκαλου περί αύξησης των κρατήσεων από τους ελεύθερους επαγγελματίες στο 20% των εισοδημάτων τους, σε περίπτωση εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, είναι απαράδεκτες. «Ο κ. Κατρούγκαλος είναι ένα από τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Με τις δηλώσεις του αποκάλυψε σελίδες της κρυφής ατζέντας του ΣΥΡΙΖΑ. Τέτοιες εξαγγελίες τρομάζουν τους πολίτες και αποθαρρύνουν κάθε δυνητικό επενδυτή, βλάπτοντας την ελληνική οικονομία», δήλωσε. «Πάντως, μου κάνει εντύπωση ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν αντέχουν τον «μαρτυριάρη» κ. Κατρούγκαλο, αλλά, ταυτόχρονα, δεν έχουν πρόβλημα με τον κ. Πολάκη και τον καταδικασμένο κ. Παππά», πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο. κ. Χατζηβασιλείου τόνισε ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει στηρίξει την κοινωνία κατά τη διάρκεια της διεθνούς ενεργειακής κρίσης. «Η σημερινή κυβέρνηση έχει προβεί σε πράξεις που αποδεικνύουν ότι πραγματικά στηρίζει τη μεσαία τάξη. Με στοχευμένες πολιτικές, ανέπτυξε ένα δίχτυ προστασίας για τους ευάλωτους πολίτες. Κάθε φορά που προκύπτει δημοσιονομικός χώρος, εφαρμόζει πολιτικές στήριξης για  εκείνους που το έχουν ανάγκη», τόνισε. «Είναι αστείο που ο Αλέξης Τσίπρας ζητάει ψήφο για να κυβερνήσει «χωρίς μνημόνια». Αν δεν είχε ακολουθήσει τις πολιτικές Βαρουφάκη και δεν είχε υπογράψει το αχρείαστο μνημόνιο, θα είχαμε βγει από τα μνημόνια το 2015», πρόσθεσε εμφατικά.

Επίσης, σε ερώτηση για τον Κώστα Καραμανλή, ο υποψήφιος βουλευτής απάντησε ότι «στις αντιπροσωπευτικές δημοκρατίες, όπως είναι η δική μας, οι πολίτες επιλέγουν ελεύθερα τους εκπροσώπους τους». Συνέχισε δηλώνοντας ότι «ο κ. Καραμανλής ούτε κατηγορείται ούτε καταδικάστηκε για κάτι. Ανέλαβε την πολιτική ευθύνη και ακολούθησε μία στάση που τον τιμά». Ακόμη, για την επίσκεψη του Κώστα Καραμανλή στην Π.Ε. Σερρών υπογράμμισε: «Ενόψει της μεγάλης επικείμενης νίκης της Νέας Δημοκρατίας, η παρουσία του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στην Πρώτη Σερρών στέλνει μήνυμα ενότητας και συστράτευσης». .

https://www.youtube.com/watch?v=D7fISBI3N9E