Πολιτική αντιπαράθεση, ενόψει εκλογών, είχε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» ο υποψήφιος βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου, με τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Καραμέρο.

Ο κ. Χατζηβασιλείου τόνισε ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι μη κοστολογημένο και αποτελεί «έκθεση ιδεών». «Η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που τάζει ο ΣΥΡΙΖΑ θα κόστιζε 3,5 δισ. ευρώ. Πού θα βρουν αυτά τα χρήματα; Ως έκθεση ιδεών ωραίο ακούγεται, αλλά πρέπει να πουν στους πολίτες πώς θα το κάνουν πράξη. Λένε ψέματα», δήλωσε εμφατικά. Σε αποστροφή του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, ότι υπάρχουν όμως χρήματα για εξοπλισμό και μαχητικά αεροσκάφη F-35, ο Σερραίος υποψήφιος βουλευτής απάντησε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε τις αμυντικές συμφωνίες που προσφέρουν στη χώρα ασφάλεια. Να απαντήσει ευθέως: η χώρα χρειάζεται F-35 ή όχι; Τώρα λέτε ξεκάθαρα ότι διαφωνείτε με τους εξοπλισμούς και την αμυντική θωράκιση της χώρας. Ο κόσμος σας ακούει και κρίνει».

Επίσης, ο κ. Χατζηβασιλείου αναφέρθηκε στο τηλεοπτικό debate των πολιτικών αρχηγών. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε με πρόγραμμα και με στοιχεία. Αντιθέτως, ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε ρεσιτάλ ψεύτικης ελπίδας. Με τη στάση του, στηρίζει το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για αυτοδυναμία. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για πραγματοποίηση των υποσχέσεών του. Γιατί τα υπόσχεται με ΠΝΠ και όχι με νόμο; Για επικοινωνιακό πυροτέχνημα;», αναρωτήθηκε.

Επιπλέον, ο Σερραίος υποψήφιος σκιαγράφησε την επόμενη ημέρα των ελληνοτουρκικών σχέσεων μετά τις εκλογές της γειτονικής χώρας. «Όποιος και να κερδίσει τις τουρκικές εκλογές, δεν αναμένονται ιδιαίτερες αλλαγές στις ελληνοτουρκικές θέσεις. Δυστυχώς, ο αναθεωρητισμός έχει εξελιχθεί σε δομικό στοιχείο της εξωτερικής πολιτικής των γειτόνων μας. Η αναφορά του Κιλιτσντάρογλου σε ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας είναι θετική. Παραμένει, όμως, προεκλογική θεωρία και απέχει πολύ από την πράξη. Δεν είναι εύκολο να γίνουν τέτοιες αλλαγές στην Τουρκία. Το βαθύ κράτος είναι ακόμα ισχυρό και δεν αφήνει περιθώριο για ραγδαίες αλλαγές. Πάντως, όποιος και να κερδίσει τις εκλογές, ένα είναι σίγουρο: οι σχέσεις Αθήνας-Άγκυρας θα παραμείνουν βαρόμετρο των σχέσεων Τουρκίας-Δύσης», δήλωσε.

https://www.youtube.com/watch?v=P0efWstCl2A&t=8s