«Η προοπτική συνεργασίας ναρκοθετείται από τα κόμματα που δήθεν κόπτονται για συγκυβέρνηση. Ο κ. Ανδρουλάκης δείχνει να θέλει παραμονή στην αντιπολίτευση. Έχει αρνηθεί να συναντήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και τον έχει αρνηθεί για Πρωθυπουργό. Άλλωστε, δεν φαίνεται να υπάρχει προγραμματική σύγκλιση», τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, στον Γιώργο Παπαδάκη και την Μαρία Αναστασοπούλου.

Ο κ. Χατζηβασιλείου τόνισε την απουσία των απαραίτητων συνθηκών για το σχηματισμό αποτελεσματικών κυβερνήσεων συνεργασίας. «Η δημιουργία συγκυβέρνησης δεν είναι απλά ζήτημα μαθηματικών. Απαιτεί προγραμματική σύγκλιση. Με ποιόν δηλαδή θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε; Με τον κ. Ανδρουλάκη που ναρκοθετεί την προοπτική συνεργασίας;», αναρωτήθηκε. «Η συγκρότηση συγκυβέρνησης χρειάζεται χρόνο και σύγκλιση προγραμματικών θέσεων. Είναι αρκετός ο χρόνος των διερευνητικών εντολών, ώστε να βρεθούν σοβαρές πολιτικές δυνάμεις που να συγκλίνουν σε ένα πρόγραμμα; Για παράδειγμα, μεγάλο ζήτημα που απασχολεί τη νέα γενιά αποτελεί η αναθεώρηση του Άρθρου 16 του Συντάγματος για τα ΑΕΙ. Ποια είναι η θέση του ΠΑΣΟΚ για την ίδρυση ιδιωτικών μη-κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων;», πρόσθεσε.

Επίσης, ο Σερραίος υποψήφιος βουλευτής αναφέρθηκε στην εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στο Ζάππειο, με ομιλητές τους Κυριάκο Μητσοτάκη, Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή. «Μάλλον, κάποιοι από την Αντιπολίτευση ενοχλήθηκαν με την επιτυχημένη εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας. Ήταν μια εκδήλωση που έστειλε μήνυμα ενότητας και πανστρατιάς. Η συμμετοχή τριών Πρωθυπουργών ήταν μία κίνηση υψηλού συμβολισμού που έστειλε μήνυμα νίκης. Όλα αυτά την Ημέρα της Ευρώπης. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο ιδρυτής της παράταξής μας, ήταν εκείνος που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη, η οποία βρίσκεται στην καρδιά της κομματικής μας ταυτότητας», δήλωσε.

Επιπλέον, ο κ. Χατζηβασιλείου υπογράμμισε την ανάγκη συγκρότησης αυτοδύναμης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. «Η αυτοδυναμία δεν είναι κομματική εμμονή ούτε ιδεοληψία. Στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε διεθνώς, η χώρα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση. Η αυτοδυναμία είναι εθνική αναγκαιότητα για να μπορούμε να έχουμε μία σταθερή κυβέρνηση που δεν θα αναλώνεται σε κομματικά παζάρια και η οποία θα μπορεί να παίρνει γρήγορα δύσκολες και αναγκαίες αποφάσεις», τόνισε. «Σήμερα, μόνο η Νέα Δημοκρατία έχει ρεαλιστική πρόταση διακυβέρνησης. Οι πολίτες καταλαβαίνουν ότι μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα και την ανάπτυξη για τον τόπο», πρόσθεσε εμφατικά.