«Η νέα γενιά τρομάζει ακούγοντας την Aριστερά. Ενώ οι νέοι προσπαθούν να προκόψουν στον τόπο μας, τη μια ακούνε για «ΔΗΜΗΤΡΑ» και την άλλη για τα τοπικά νομίσματα του Τσακαλώτου. Τρομάζουν με τον Βαρουφακισμό. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί με παραισθησιογόνες λύσεις να τζογάρει τη χώρα», τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN, στον Δ. Καμπουράκη και τον Π. Στάθη.

Ο κ. Χατζηβασιλείου τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία βρισκόταν σταθερά στο πλευρό των νέων. «Είναι αστείο να κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τη Νέα Δημοκρατία για παροχολογία στους νέους. Μέσα σε τέσσερα χρόνια, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη εφήρμοσε πολιτικές όπως το «Πρώτο Ένσημο» και το πρόγραμμα στέγης για τους νέους, δείχνοντας ότι αντιλαμβάνεται τις ανάγκες της νέας γενιάς», τόνισε. «Μιλάω καθημερινά με νέους συνομηλίκους μου στις Σέρρες και βλέπω ότι είναι τρομαγμένοι από την Αριστερά. Καλώ τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει στη νέα γενιά τι σημαίνει τοπικό νόμισμα. Διότι, δεν άκουσα καμία ξεκάθαρη απόρριψη από τον ΣΥΡΙΖΑ για αυτές τις θεωρίες», πρόσθεσε εμφατικά.

Επίσης, ο Σερραίος υποψήφιος βουλευτής αναφέρθηκε στις σκοπιμότητες πίσω από το κείμενο της έκθεσης PEGA. «Η Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου PEGA, δεν αποτελεί δικαστικό όργανο και δεν βγάζει δικαστικές ετυμηγορίες. Η έκθεση για την Ελλάδα είναι «ξαναζεσταμένο φαγητό» και προϊόν της εμμονής της ευρωβουλευτή Σόφι Ιντβέλτ, η οποία εδώ και μήνες αναμασά τα ίδια πράγματα. Άλλωστε, το κείμενο της έκθεσης βασίζεται αποκλειστικά και μόνο σε ισχυρισμούς και δημοσιεύματα από ΜΜΕ, όπως για παράδειγμα το Documento. Πάντως, το timing της δημοσίευσης του κειμένου δείχνει ότι συνδέεται ευθέως με τις εθνικές εκλογές της Ελλάδας. Πρόκειται για ένα κείμενο εντελώς μεθοδευμένο από τα πολιτικά κόμματα που βρίσκονται απέναντι από τη Νέα Δημοκρατία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Προσπαθούν να προκαλέσουν εσωτερική αναταραχή λίγο πριν τις εκλογές», υπογράμμισε.

Επιπλέον, ο κ. Χατζηβασιλείου τόνισε τη σημασία του να συμμετέχουν όλοι οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων στο debate. «Στο debate θα συμμετέχουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, ώστε να μπορέσουν να εκθέσουν τις θέσεις τους καθαρά. Χωρίς εμπόδια και δυσκολίες. Αυτό επιθυμούν οι πολίτες: να ακούσουν τις προτάσεις κάθε πολιτικού αρχηγού. Άλλωστε, ο κ. Τσίπρας, όταν ήταν αρχηγός μικρού κόμματος, στηλίτευε τα debate μεταξύ των δύο μόνο μεγαλύτερων κομμάτων. Τώρα γιατί άλλαξε γνώμη;», αναρωτήθηκε. Κατέληξε λέγοντας ότι η ΝΔ πιστεύει στη σημασία των debate με τη συμμετοχή όλων, καθώς σέβεται όλα τα κόμματα που μετέχουν στις εκλογές: «Θεωρητικά, αρχίζουμε όλοι από την ίδια αφετηρία. Εμείς σεβόμαστε όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως φαίνεται, όχι».

https://www.youtube.com/watch?v=NRT2vIYZ9Wo