«Ο σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας δεν είναι απλά ζήτημα μαθηματικών. Προϋποθέτει προγραμματικές συγκλίσεις και κουλτούρα συνεργασίας. Πως να συζητήσουμε για κυβέρνηση συνεργασίας, όταν για παράδειγμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έχει δεχτεί ποτέ να συναντήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη; Και ούτε τον αποδέχεται για Πρωθυπουργό», δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών.

Ο κ. Χατζηβασιλείου υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει κάποια προγραμματική σύγκλιση που να δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για μια αποδοτική κυβέρνηση συνεργασίας. «Το ΠΑΣΟΚ, υπό τον κ. Ανδρουλάκη, έχει διολισθήσει σε μια σειρά από θέσεις που το φέρνουν κοντά στον Αλέξη Τσίπρα. Για παράδειγμα, τι θα γίνει με το άρθρο 16 του Συντάγματος; Συμφωνούν στην αλλαγή, για να αποκτήσει επιτέλους η χώρα ιδιωτικά πανεπιστήμια και να σταματήσουμε να χάνουμε δισεκατομμύρια ευρώ σε πανεπιστήμια τρίτων χωρών;», αναρωτήθηκε.

Επιπλέον, ο Σερραίος υποψήφιος τόνισε την ανάγκη για αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. «Η χώρα χρειάζεται σταθερά βήματα προς τα εμπρός, ειδικά τώρα που η διεθνής κατάσταση είναι αβέβαιη. Για να πετύχουμε σταθερότητα απαιτείται σταθερή κυβέρνηση, άρα αυτοδύναμη κυβέρνηση. Η αυτοδυναμία δεν είναι πολιτική εμμονή. Είναι ανάγκη σταθερότητας», δήλωσε. «Σήμερα, η αξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ είναι στα τάρταρα. Με όλα όσα λένε και κάνουν το τελευταίο διάστημα, αμφιβάλλω αν τους πιστεύει κάποιος εχέφρων πολίτης που θέλει σταθερότητα για τη χώρα. Άλλα λένε τη μια μέρα και άλλα την επομένη. Ακούγονται συνεχώς παράλογες θέσεις που δεν εξυπηρετούν το σκοπό της σταθερότητας. Οι πολιτικοί αρχηγοί οφείλουν να βρεθούν προ των ευθυνών τους και να δηλώσουν ξεκάθαρα τι σχεδιάζουν. Ο κ. Ανδρουλάκης έχει αρνηθεί κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη και λέει ότι αρνείται και με τον κ. Τσίπρα. Το μήνυμά τους είναι θολό. Οι πολίτες αντιμετωπίζουν προβλήματα που χρειάζονται καθαρές λύσεις. Σήμερα, μόνο η Νέα Δημοκρατία προσφέρει ξεκάθαρες λύσεις στο τραπέζι», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τις Σέρρες και την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα στο Νομό, ο κ. Χατζηβασιλείου δήλωσε ότι «επιλέγοντας τις Σέρρες, μάλλον ο κ. Τσίπρας δεν υπολόγισε σωστά». «Οι Σερραίοι πολίτες αναγνωρίζουν τη δουλειά που έκανε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την οικονομία, την εξωτερική πολιτική και την εθνική άμυνα. Και αναγνωρίζουν το έργο που έχει παραχθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια για τον πρωτογενή τομέα. Οι Σέρρες έχουν ισχυρή γεωργία και κτηνοτροφία και η κυβέρνηση έχει παράγει σημαντικό έργο και επίσης έθεσε τις βάσεις για ακόμα περισσότερα», δήλωσε. «Η πρόσφατη παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στις Σέρρες ήταν ένα φιάσκο. Είχε πολύ μικρή συμμετοχή από κόσμο και ο ίδιος αναλώθηκε σε χολή και δηλητήριο. Οι Σερραίες και οι Σερραίοι δεν χρειάζονται νουθεσίες σαν αυτές που έδωσε ο κ. Τσίπρας και ούτε χρειάζονται τη χολή και το δηλητήριό του. Θα του δώσουν μια ηχηρή απάντηση την 21η Μαΐου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Χατζηβασιλείου αναφέρθηκε στην επόμενη ημέρα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. «Η Τουρκία έχει καταλάβει ότι οι σχέσεις της με τη Δύση περνούν υποχρεωτικά από την Αθήνα. Και σίγουρα οι ελληνοτουρκικές σχέσεις θα συνεχίσουν να είναι βαρόμετρο των ευρωτουρκικών σχέσεων, ‘οσο Πρωθυπουργός στην Ελλάδα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έχει πείσει συμμάχους και εταίρους ότι η συμπεριφορά της Άγκυρας απέναντι στη χώρα μας είναι ένα βασικό κριτήριο για τις σχέσεις Τουρκίας-Δύσης», τόνισε.

https://www.youtube.com/watch?v=MB67QsNv-fQ