Τις επισκέψεις του σε όλη την Π.Ε. Σερρών συνεχίζει ο υποψήφιος βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου, με σκοπό να συζητήσει με ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν και το έργο της κυβέρνησης για την επίλυσή τους. Συγκεκριμένα, ο Σερραίος υποψήφιος το Σαββατοκύριακο της Πρωτομαγιάς επισκέφθηκε το Νέο Σκοπό, τα Νέα Κερδύλλια, την Αμφίπολη, τη Μεσολακκιά, το Μύρκινο, το Μικρό Σούλι, την Παλαιοκώμη, τη Πεντάπολη, το Γεφυρούδι, το Βαλτερό, τη Βαμβακιά, την Καρπερή, την Αναγέννηση, τη Νέα Τυρολόη, το Χορτερό, το Στρυμονοχώρι, το Βαμβακόφυτο, το Καμαρωτό, τη Συμβολή, την Κορμίστα, την Ηλιοκώμη, τη Νέα Μπάφρα, την Κρηνίδα, τη Λευκοθέα, το Αγιοχώρι, καθώς και την Αλιστράτη.

 

Ο κ. Χατζηβασιλείου επισκέφθηκε την Πρωτομαγιά το χωριό του, τον Προβατά, καθώς και τον Εμμανουήλ Παππά, την Πεντάπολη, το Σκούταρι και την Πεπονιά, ενώ συνέχισε τις επισκέψεις του, διαδίδοντας το μήνυμα της Νέας Δημοκρατίας, στον κάμπο των Σερρών, σε Βαμβακούσσα, Κουβούκλιο, Κάτω Καμήλα, Κουμαριά, Αδελφικό, Μονοκκλησιά, Άνω Καμήλα και Μητρούσι.

 

Ο κ. Χατζηβασιλείου δήλωσε: «Για τους Σερραίους παραγωγούς, των οποίων οι καλλιέργειες επλήγησαν από τη θεομηνία του Ιουνίου 2022, η διάταξη νόμου της Κυβέρνησης Μητσοτάκη επιτρέπει στον ΕΛΓΑ να καταβάλει αποζημιώσεις πέραν του ποσού των 70.000 € και μέχρι το τριπλάσιο ανά παραγωγό. Η καταβολή των αποζημιώσεων προγραμματίζεται από τον ΕΛΓΑ αμέσως μετά την έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης Υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. Επίσης, από την Τετάρτη, θα καταβληθεί το επιπλέον 20% των εν λόγω αποζημιώσεων, το οποίο για πρώτη φορά αποδίδεται στους παραγωγούς και δεν παρακρατείται από τον ΕΛΓΑ. Συζητήσαμε για όλα αυτά τα ζητήματα με παραγωγούς του πρωτογενούς τομέα σε κάθε γωνιά της περιφέρειας».