«Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει ένα πρόγραμμα με κόστος 82 δισ. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο «Βαρουφακισμός» υπάρχει ακόμα στον ΣΥΡΙΖΑ, ως λογική και ως άποψη. Το πρόγραμμά τους αποτελεί μια εξωπραγματική έκθεση ιδεών που θέτει βόμβες στα θεμέλια της οικονομίας. Πόσο ακριβώς κοστίζει και ποιος θα καταβάλει το τίμημα για την επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ που προτείνουν; Οι πολίτες; Με νέους φόρους;», αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου, κατά τη διάρκεια πολιτικής συζήτησης, στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6» της ΕΡΤ1.

Ο Σερραίος υποψήφιος τόνισε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τήρησε τις προεκλογικές δεσμεύσεις του 2019. «Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει αποδείξει ότι έχει υλοποιήσει τις βασικές της δεσμεύσεις για ανάπτυξη, αύξηση των μισθών, αύξηση των συντάξεων, προσέλκυση επενδύσεων και μείωση της ανεργίας, παρά τις διαδοχικές διεθνείς κρίσεις που αντιμετώπισε», δήλωσε. Επίσης, ο κ. Χατζηβασιλείου ανέδειξε τον κοστολογημένο χαρακτήρα του σημερινού οικονομικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας. «Επιμένουμε σε μία συνταγή σταθερότητας. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε ανάπτυξη σταθερά στο 3%, να αυξηθεί το διαθέσιμο εισόδημα κατά 25%, να αυξηθούν οι συντάξεις, καθώς και να έχουμε περαιτέρω αύξηση του κατώτατου μισθού στα 950 ευρώ. Η Νέα Δημοκρατία παρουσιάζει ένα οικονομικό πρόγραμμα το οποίο είναι ρεαλιστικό, αξιόπιστο, εφικτό και κοστολογημένο. Αντιθέτως, ο ΣΥΡΙΖΑ που καθημερινά «τρολάρει» την κοινωνία, έχει ένα αστείο πρόγραμμα που θα κόστιζε 82 δισ. και το οποίο δεν μπορεί να υλοποιηθεί. Αν δυνητικά υλοποιείτο, θα σήμαινε αυτόματα  πτώχευση της χώρας», τόνισε.

Επιπλέον, ο κ. Χατζηβασιλείου αναφέρθηκε στο εκλογικό τοπίο. «Υπάρχει μία προδιαγεγραμμένη αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης με την απλή αναλογική. Από τη μία, έχουμε τις ανεδαφικές θέσεις της αντιπολίτευσης, όπως τις προτάσεις του κ. Βαρουφάκη. Από την άλλη, έχουμε μια αλλοπρόσαλλη στάση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Τη μία μέρα λένε για «κυβέρνηση των ηττημένων» και την επόμενη για κυβέρνηση ανοχής. Φαντάζεστε μια κυβέρνηση που θα συμμετέχουν εκείνοι που θέλουν να ανατινάξουν τις τράπεζες και θέλουν να πληρώνουμε με «ΔΗΜΗΤΡΕΣ»; Ή φαντάζεστε μία κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ που ακόμα δεν αποκαλύπτει το προφίλ και το όνομα του Πρωθυπουργού και φαίνεται να επιθυμεί έναν Πρωθυπουργό που θα συμφωνηθεί πίσω από κλειστές πόρτες μετά τις εκλογές;», αναρωτήθηκε. «Βλέποντας, λοιπόν, αυτή την πολιτική Βαβέλ, με ευθύνη των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, του ΜεΡΑ25 και του ΠΑΣΟΚ, η μόνη ρεαλιστική και αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης είναι αυτή της Νέας Δημοκρατίας. Η αυτοδυναμία δεν είναι κόλλημα ή πολιτική εμμονή. Είναι εθνική αναγκαιότητα. Στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε διεθνώς, χρειάζεται μία σταθερή κυβέρνηση που θα λαμβάνει αυτόματα και γρήγορα δύσκολες αποφάσεις, χωρίς να εμποτίζεται από τη λογική νομής της εξουσίας», πρόσθεσε.

https://www.youtube.com/watch?v=twVFGo1MjCg