«Με τη νέα τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη, η Βουλή, πράττοντας το δημοκρατικό της καθήκον, θωρακίζει περαιτέρω τη λειτουργία του πολιτεύματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν ψηφίζει τις διατάξεις; Ναι ή όχι στην παρουσία αυτών των εγκληματικών μορφωμάτων στην πολιτική ζωή της χώρας;», αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου, κατά τη διάρκεια πολιτικής συζήτησης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

Ο Σερραίος βουλευτής υπογράμμισε τη σημασία των νέων διατάξεων στη θωράκιση της λειτουργίας του πολιτεύματος. «Είναι πολύ σημαντικό να παρθεί απόφαση από Ολομέλεια τμήματος, για να υπάρχει μεγαλύτερη βαρύτητα και να θωρακιστεί περαιτέρω η διαδικασία. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι τωρινοί κίνδυνοι αλλά και οι πιθανοί μελλοντικοί από τους οποίους πρέπει να είμαστε θωρακισμένοι», δήλωσε. «Δεν υπάρχει καμία παρέμβαση της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη. Κατά το Σύνταγμα, η Βουλή νομοθετεί, ασκώντας τη νομοθετική εξουσία και η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη εφαρμόζει αυτούς τους νόμους. Τώρα ο λόγος είναι στον Άρειο Πάγο, για να κρίνει και να αποφασίσει τις εγκληματικές οργανώσεις που ενδύονται πολιτικό μανδύα για να υφαρπάξουν την ψήφο των πολιτών», τόνισε.

Επιπλέον, ο κ. Χατζηβασιλείου αναφέρθηκε στα ζητήματα οικονομίας. «Η πληθωριστική κρίση ταλαιπωρεί όλες τις ευρωπαϊκές οικονομίες. Όμως, η Ελλάδα, χάρη στη συνετή διακυβέρνηση, έχει επιδείξει ανθεκτικότητα και παραμένει μία από τις φθηνότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα μέτρα στήριξης είναι δυναμικά και εφαρμόζονται όποτε το επιτρέπει ο δημοσιονομικός χώρος», τόνισε. «Η σημερινή κυβέρνηση δεν άφησε κανέναν πίσω. Έχει στηρίξει όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα τους αδύναμους. Έχει μειώσει τους φόρους και έχει αυξήσει τον κατώτατο μισθό και τις συντάξεις. Αντιθέτως, ο ΣΥΡΙΖΑ, που ως κυβέρνηση ρήμαξε την μεσαία τάξη και επέβαλε νέους φόρους, μιλάει σήμερα για αλλαγές στο αφορολόγητο. Ποιο είναι το ύψος που προτείνουν για το αφορολόγητο; Έχουν ήδη πει τρία διαφορετικά ποσά. 10.000 ευρώ; 11.000 ευρώ; ή 12.000 ευρώ; Η προχειρότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο πρόδηλη που ούτε οι ίδιοι ξέρουν τι προτείνουν και πόσο θα κόστιζαν στην πράξη αυτά τα μέτρα», δήλωσε εμφατικά.

https://www.youtube.com/watch?v=rZKy9vP8cXA