«Αρκετά με τη σπέκουλα του ΣΥΡΙΖΑ περί αποστασίας. Η Νέα Δημοκρατία αξιοποιεί ικανά στελέχη από όμορους πολιτικούς χώρους, όχι εν ενεργεία βουλευτές. Οι αναχρονισμοί του ΣΥΡΙΖΑ είναι απαράδεκτοι. Άλλωστε, αυτοί ψήφισαν τη Συμφωνία των Πρεσπών με βουλευτές άλλων κομμάτων. Οι πολίτες δεν έχουν αμνησία», δήλωσε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου κατά τη διάρκεια πολιτικής συζήτησης, στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», με τον Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου.

 

Ο Σερραίος βουλευτής εκτόξευσε κριτική για το πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει εμπόριο ψεύτικης ελπίδας. Στην αρχή, υποσχέθηκε σεισάχθεια και αργότερα κατήργησε την προστασία της πρώτης κατοικίας. Σήμερα, διαλύει την κουλτούρα πληρωμών, αφού υπόσχεται «κουρέματα» δανείων και αναστολή πλειστηριασμών ακόμα και στους μπαταχτσήδες. Ο κόσμος θέλει λύσεις και ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται πράγματα που δεν μπορεί να υλοποιήσει. Έχει μηδενική αξιοπιστία», υπογράμμισε.

Επιπλέον, ο κ. Χατζηβασιλείου αναφέρθηκε στο μετεκλογικό τοπίο. «Είναι εφικτό το 35% για τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Η αυτοδυναμία δεν είναι κομματικός αυτοσκοπός. Είναι εθνική αναγκαιότητα. Σε μια εποχή με διαδοχικές προκλήσεις, χρειάζονται σταθερές κυβερνήσεις που να μπορούν να τις διαχειρίζονται αποτελεσματικά», τόνισε. «Η Νέα Δημοκρατία είναι το μόνο πολιτικό κόμμα που, όταν το ψηφίζουν οι πολίτες, ξέρουν τι ψηφίζουν. Ένας πολίτης ψηφίζει Νέα Δημοκρατία για να έχει κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αντιθέτως, από τον ΣΥΡΙΖΑ μια λένε ότι δεν επιθυμούν να κάνουν κυβέρνηση των ηττημένων και την επόμενη λένε ότι θέλουν προοδευτική κυβέρνηση των «ολίγον» ηττημένων. Με τον Βαρουφάκη ή χωρίς;», αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά.

https://www.youtube.com/watch?v=6Rp0CGOWNow