«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ξεγελάσει ξανά τους πολίτες. Την περίοδο διακυβέρνησής του, εκτοξεύτηκε ο αριθμός των κόκκινων δανείων, καταργήθηκε η προστασία πρώτης κατοικίας και οι πλειστηριασμοί γίνονταν κανονικά. Στην ουσία, έφερε τα funds και άφησε τους δανειολήπτες έρμαιό τους. Είναι οξύμωρο να έχει σήμερα μαζί του τη Λούκα Κατσέλη, της οποίας το νόμο αρχικά καταψήφισε και ως κυβέρνηση κατήργησε!», δήλωσε ο βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου κατά τη διάρκεια πολιτικής αντιπαράθεσης με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χάρη Μαμουλάκη και το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Παύλο Χρηστίδη, στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος».

Ο Σερραίος βουλευτής τόνισε τα θετικά νέα από το μέτωπο της οικονομίας. «Το ΑΕΠ βρίσκεται στα επίπεδα του 2010 και, ταυτόχρονα, έχουμε σταθερή ανάπτυξη άνω του 6%. Βρισκόμαστε κυριολεκτικά ένα βήμα πριν την επενδυτική βαθμίδα, η οποία θα ξεκλειδώσει πάρα πολλές επενδύσεις στη χώρα. Επίσης, πολύ σημαντική είδηση αποτελεί ο μηδενισμός του ελλείμματος, γεγονός που δημιουργεί επιπλέον δημοσιονομικό χώρο, ώστε η κυβέρνηση να έχει τη δυνατότητα να κάνει και άλλες παρεμβάσεις στήριξης της κοινωνίας», δήλωσε.

Επιπλέον, ο κ. Χατζηβασιλείου αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το όποιο χαρακτηριστικά περιέγραψε ως ευχολόγιο. «Το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα αποτελεί ευχολόγιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μηδενική αξιοπιστία», τόνισε. «Μου θυμίζει λογικές Βαρουφάκη. Μην φτάσουμε, τώρα που έχουμε βάλει τη χώρα σε δρόμο σύνεσης και ανάπτυξης, να φλερτάρουμε πάλι με την πτώση από το γκρεμό», υπογράμμισε.

Επίσης, ο κ. Χατζηβασιλείου αναφέρθηκε στην τοξικότητα του προεκλογικού κλίματος. «Η τοξικότητα ξεκίνησε από τον ΣΥΡΙΖΑ λόγω ένδειας επιχειρημάτων. Οι πολίτες θέλουν ξεκάθαρες θέσεις. Ο Αλέξης Τσίπρας λέει ότι δεν επιθυμεί κυβέρνηση ηττημένων. Ταυτόχρονα, ο Γιώργος Τσίπρας μιλάει για ενδεχόμενη κυβέρνηση των «ολίγον» ηττημένων. Άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ότι είναι πιθανή μια συνεννόηση με τον κ. Βαρουφάκη. Πρέπει, επιτέλους, να πουν ξεκάθαρα στους πολίτες ποιοι είναι οι μετεκλογικοί σχεδιασμοί τους. Να ξέρει ο κόσμος τι ψηφίζει και τι τον περιμένει», δήλωσε χαρακτηριστικά.