«Θυμόμαστε τους στίχους του ηρωικού Μακρυγιάννη, ότι η Ελλάδα πρέπει να μακαρίζει όλους εκείνους που θυσιάστηκαν για την ανάταση και την ελευθερία της. Πράγματι, λοιπόν, 202 χρόνια μετά από την Ελληνική Επανάσταση, είναι ξεκάθαρο ότι μόνο ενωμένοι μπορούμε να είμαστε δυνατοί για να πετύχουμε την εθνική ανάταση», δήλωσε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου, μετά το πέρας των επετειακών εκδηλώσεων της 25ης Μαρτίου, στις Σέρρες.

Στο μήνυμά του, ο Σερραίος βουλευτής τόνισε: «Χρόνια πολλά στην Ελλάδα! Χρόνια πολλά στις Σερραίες και τους Σερραίους! Εδώ, από την πατρίδα του Εμμανουήλ Παππά, θυμόμαστε όλοι πόσο επίκαιρο είναι το μήνυμα της αυτοθυσίας του. Το μήνυμα της αυτοθυσίας ενός μεγάλου ήρωα, ο οποίος αφιέρωσε ζωή, περιουσία αλλά και την οικογένειά του την ίδια στον αγώνα για την ελευθερία.

Θυμόμαστε τους στίχους του ηρωικού Μακρυγιάννη, ότι η Ελλάδα πρέπει να μακαρίζει όλους εκείνους που θυσιάστηκαν για την ανάταση και την ελευθερία της. Πράγματι, λοιπόν, 202 χρόνια μετά από την Ελληνική Επανάσταση, είναι ξεκάθαρο ότι μόνο ενωμένοι μπορούμε να είμαστε δυνατοί για να πετύχουμε την εθνική ανάταση.

Ταυτόχρονα, γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Τιμούμε την Παναγία μας, στο πρόσωπο της οποίας ενανθρωπίστηκε ο Θείος Λόγος για τη σωτηρία του ανθρώπου.

Και όλοι συγκινούμαστε, όταν βλέπουμε παιδιά και νέους να κρατούν τη σημαία, όχι μόνο ψηλά, αλλά κυρίως μέσα στην καρδιά και την ψυχή τους.

Χρόνια πολλά σε όλους και ιδιαίτερα σε όσες και όσους γιορτάζουν».