Στην επιλογή τρίτου πολιτικού προσώπου που έθεσε ως προϋπόθεση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, για μια κυβέρνηση συνεργασίας αναφέρθηκε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ 100,3.

Ο κ. Χατζηβασιλείου τόνισε ότι «ο κ. Ανδρουλάκης είπε προχθές ψηφίστε με και θα σας πω μετά! Με τη λογική αυτή πετυχαίνει δύο πράγματα: Από την μία, στέλνει μήνυμα ότι ουσιαστικά αποτάσσεται τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ σε ένα πιθανό κυβερνητικό σχήμα υπό το φόβο της εξαέρωσης και από την άλλη προσβάλλει τη λαϊκή ετυμηγορία» και συμπλήρωσε εμφατικά πως «ενώ θέλει να είναι ρυθμιστής, αποδεικνύεται εν δυνάμει απορρυθμιστής».

Στη συνέχεια, ο Σερραίος βουλευτής υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν δίνει κανένα στοιχείο για το πως οραματίζεται τη διακυβέρνηση της επόμενης ημέρας. «Γιατί οι πολίτες να ψηφίσουν ένα κόμμα που επιφυλάσσει ως «kinder έκπληξη» το αν θα συμμετάσχει σε κυβέρνηση και το πρόσωπο που θα προτείνει για Πρωθυπουργό; Ούτε καν σκιαγράφησε το προφίλ του Πρωθυπουργού που οραματίζεται ο κ. Ανδρουλάκης. Θα είναι ενεργός πολιτικός; Θα είναι απόμαχος; Θα είναι κάποιος Κιγκινάτος;», δήλωσε.

Επιπλέον, ο κ. Χατζηβασιλείου αναφέρθηκε στο ποσοστό που επιδιώκει ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες εθνικές εκλογές. «Γιατί είναι πιο χρήσιμη η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ μόνο αν ξεπερνάει το διψήφιο ποσοστό και πάρει 10%; Δηλαδή αν πάρει μονοψήφιο ποσοστό, η ψήφος είναι χαμένη. Και το υψηλό διψήφιο ποσοστό πώς το ορίζει ο κ. Ανδρουλάκης; Γιατί αυτό κυμαίνεται από 10% ως 99%. Θα πρέπει να μας προσδιορίσει ποιο είναι το υψηλό διψήφιο που οραματίζεται», δήλωσε. Στη συνέχεια, ο βουλευτής τόνισε ότι δεν μπορεί το τρίτο κόμμα να επιβάλει Πρωθυπουργό, δίνοντας παραδείγματα από την Ευρώπη. «Στη Γερμανία, Καγκελάριος είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος, ο οποίος είναι και σοσιαλδημοκράτης. Ο κ. Σόλτς είναι Καγκελάριος έχοντας πάρει 25% ως αρχηγός του πρώτου κόμματος και έτσι είναι επικεφαλής του τρικομματικού συνασπισμού».

Ο κ. Χατζηβασιλείου προσέθεσε ότι στη Δημοκρατία δεν υπάρχει αδιέξοδο και τόνισε την ανάγκη σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. «Η αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι η πλέον χρήσιμη και ρεαλιστική λύση για τον τόπο. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με αυτά που λέει ωφελεί άλλους, όμως σίγουρα δεν ωφελεί τον εαυτό του και το κόμμα του», δήλωσε εμφατικά.

Τέλος, ο κ. Χατζηβασιλείου τόνισε ότι η ασαφής στάση του κ. Ανδρουλάκη, λίγο πριν τις εθνικές εκλογές, δεν είναι ανάλογη των περιστάσεων. «Πλησιάζουμε την ώρα των εκλογών και η προσέγγιση την οποία ακούσαμε από τον επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ, ενός κόμματος που θέλει να είναι υπεύθυνο, δυστυχώς είναι εντελώς επιδερμική. Θα μπορούσε να έχει μια ολοκληρωμένη και συγκεκριμένη πρόταση και να μη θολώνει τα νερά. Η προσέγγιση «ψηφίστε με και Πρωθυπουργός θα είναι ο άγνωστος Χ», δεν είναι ούτε σοβαρή ούτε υπεύθυνη. Η σημερινή κατάσταση απαιτεί καθαρές απαντήσεις, τις οποίες δεν φαίνεται να έχει ο κ. Ανδρουλάκης ούτε για το αν θα συμμετάσχει το ΠΑΣΟΚ στη κυβέρνηση ούτε υπό ποιον Πρωθυπουργό», κατέληξε χαρακτηριστικά.

https://www.youtube.com/watch?v=M3r43HKadGI