«Κανείς δεν ξεχνά τους αρμούς της εξουσίας, ούτε τις διχαστικές λογικές της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Παραμένετε αμετανόητοι έμποροι του διχασμού, υπονομευτές του δικαίου και της κοινωνικής συνοχής. Καταψηφίζουμε την πρόταση δυσπιστίας χωρίς περιστροφές», τόνισε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου, απευθυνόμενος στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, την οποία κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση.

 

Ο Σερραίος βουλευτής κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ για μικροπολιτικά παιχνίδια τα οποία βλάπτουν τη Δημοκρατία. «Η έλλειψη εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης και η απουσία πειστικού πολιτικού λόγου εξωθούν τον ΣΥΡΙΖΑ στην τοξικότητα και τη λασπολογία. Ο κ. Τσίπρας, εξαφανισμένος επί 10 ημέρες, χωρίς να έχει απαντήσει για τις καταγγελίες για σακούλες με μαύρα χρήματα, τα SMS που μοίραζαν ποσοστά σε καναλάρχες, για το τρίγωνο Παππά-Αρτεμίου-Καλογρίτσα, εμφανίστηκε χθες, για να ολοκληρωθεί η μεθόδευση που ξεκίνησε το καλοκαίρι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής. «Γιατί δεν μείνατε στην Επιτροπή Θεσμών; Μήπως επειδή θέλατε να αποδράσετε από τη συζήτηση για τις παρακολουθήσεις του ΚΚΕ επί των ημερών σας;», δήλωσε απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. «Διότι, θέλατε να στήσετε το χθεσινό δραματικό σκηνικό. Όλα αυτά είναι ύποπτα για τις όποιες, ορατές ή αόρατες, σχέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ. Ακόμα και την ίδια την Πρόεδρο της Δημοκρατίας προσπάθησε να εμπλέξει σε κομματικές σκοπιμότητες ο κ. Τσίπρας», υπογράμμισε ο βουλευτής.

 

Επιπλέον, ο κ. Χατζηβασιλείου εγκάλεσε τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ για αντιθεσμικές πρακτικές. «Ο κ. Ράμμος, δυστυχώς, μεταβάλλει τον εαυτό του από θεσμικό παράγοντα σε πολιτικό, αν όχι κομματικό. Ευτελίζει το αξίωμά του και την Αρχή της οποίας προΐσταται. Η ΑΔΑΕ προστατεύεται από το Σύνταγμα και τους νόμους. Δεν χρειάζεται ούτε προστάτες ούτε διερμηνευτές». Επίσης, υπογράμμισε την προνομιακή ενημέρωση του κ. Ράμμου προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία, όπως ανέφερε, παραπέμπει σε «προκλητική κομματικοποίηση του επικεφαλής μιας ανεξάρτητης Αρχής της πολιτείας».

 

Επίσης, ο κ. Χατζηβασιλείου τόνισε την έλλειψη πολιτικής αξιοπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας τις αθέμιτες πρακτικές που έχει υιοθετήσει ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση. «Η πολιτική αξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο. Επί των ημερών σας το κράτος δικαίου και η κυβερνητική νομιμότητα πέρασαν περιπέτειες. Διότι, όπως φαίνεται, κυβερνούσατε εσείς και οι σκοτεινοί εντολοδόχοι σας με SMS. Και δεν αισθάνεστε την ανάγκη να μιλήσετε για τα μαύρα χρήματα, τον κ. Α2, τις κυπριακές off shore. Η αξιοπιστία σας πνίγηκε και στα νερά του Έβρου. Αποδείχθηκε ότι δεν υπήρξε ποτέ θάνατος μικρού παιδιού και εσείς δεν έχετε το σθένος να ζητήσετε συγγνώμη. Όχι μόνο από την κυβέρνηση, αλλά από τους πολίτες, επειδή στην προσπάθειά σας να επιτεθείτε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, διασύρατε τη χώρα διεθνώς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σερραίος βουλευτής.

https://youtu.be/N5drTXEPZyU