Ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ επισκέφθηκε το Γυμνάσιο-Λύκειο Σκουτάρεως, όπου και πραγματοποίησε δωρεά βιβλίων στη βιβλιοθήκη της σχολικής μονάδας.

 

Ο κ. Χατζηβασιλείου προσέφερε σειρά βιβλίων για εφήβους από συγγραφείς όπως τον Μενέλαο Λουντέμη, την Άλκη Ζέη, τη Ζωρζ Σαρή, τον Πάουλο Κοέλιο κ.ά., στηρίζοντας τη σχολική βιβλιοθήκη που λειτουργεί εκεί.

 

Παρούσης της Διευθύντριας του Γυμνασίου Σκουτάρεως κ. Καρακώτσιου, η οποία ευχαρίστησε τον Σερραίο βουλευτή για την προσφορά και συμπαράστασή του, ο κ. Χατζηβασιλείου συνομίλησε με τα παιδιά για τη διαχρονική αξία του βιβλίου και ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς, καθώς και τους γονείς των μαθητών, για την πρωτοβουλία να στήσουν μια σύγχρονη βιβλιοθήκη. «Σήμερα είχα την χαρά να βρεθώ στο κτήριο του Γυμνασίου και του Λυκείου Σκουτάρεως καλεσμένος του σχολείου, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και των εκπαιδευτικών, οι οποίοι είχαν την εξαιρετική πρωτοβουλία να δημιουργήσουν μια βιβλιοθήκη για τα παιδιά. Ζήτησαν την προσφορά συγκεκριμένων βιβλίων, κατάλληλων για εφήβους. Αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενος που μου έδωσαν την ευκαιρία να προσφέρω και κυρίως να γνωρίσω από κοντά αυτά τα νέα παιδιά, τα οποία μοχθούν για το μέλλον τους. Είχα την ευκαιρία να συζητήσω μαζί τους για την αξία της λογοτεχνίας και του βιβλίου, ειδικά τώρα που ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας έχει απομακρύνει από τη συντροφιά των βιβλίων. Πάνω απ´ όλα, μιλήσαμε για το μέλλον του τόπου μας. Ένα πολύ μεγάλο μπράβο στους μαθητές του Γυμνασίου στο Σκούταρι, καθώς και στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς τους που μοχθούν για το καλύτερο. Στέλνουν μήνυμα ότι το δημόσιο σχολείο στην ελληνική περιφέρεια μπορεί να ξεχωρίσει. Εμείς θα είμαστε πάντα στο πλευρό τους», δήλωσε.