«Όσο και αν δεν αρέσει στην αντιπολίτευση, ο προϋπολογισμός εξασφαλίζει κοινωνική δικαιοσύνη για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Περιλαμβάνει πολιτικές με αναπτυξιακό αποτύπωμα και ισχυρό κοινωνικό πρόσημο. Η ανάπτυξη που έχει επιτευχθεί, αφήνει χώρο για τη στήριξη της κοινωνίας και κυρίως των περισσότερο αδύναμων πολιτών», τόνισε ο Βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου, απευθυνόμενος στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση για την Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού του  2023.

 

Ο Σερραίος βουλευτής υπογράμμισε πως όσο και να μην θέλει να το παραδεχτεί η αντιπολίτευση, ο προϋπολογισμός του 2023 εφαρμόζει κοινωνική πολιτική στην πράξη. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, σε αντίθεση με το ΣΥΡΙΖΑ που δημιούργησε την γενιά των 300 ευρώ και ακολούθησε φοροληστρική λογική, η σημερινή κυβέρνηση αύξησε τις συντάξεις και το κατώτατο μισθό, ενώ επίσης μείωσε φόρους και εισφορές, εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα βιώσιμης ανάπτυξης, με ισχυρό δίχτυ κοινωνικής προστασίας για όλους. «Οι Έλληνες δεν είναι λωτοφάγοι. Θυμούνται τι φόρους πλήρωναν πριν 4 χρόνια, θυμούνται τι εισόδημα είχαν τότε. Και είναι απίστευτο να ακούγεται από την αντιπολίτευση το επιχείρημα ότι η Νέα Δημοκρατία δήθεν επιβάλλει υψηλή φορολογία. Μην αρνείστε την πραγματικότητα. Μην μένετε δέσμιοι της κομματικής ιδεοληψίας σας», τόνισε.

 

Ο κ. Χατζηβασιλείου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θετικό αντίκτυπο των επιλογών της κυβέρνησης για την Π.Ε. Σερρών. Όπως υπογράμμισε: «Στην πατρίδα μου τις Σέρρες, αυτά τα χρόνια ξεμπλοκάρουν και υλοποιούνται έργα που είχαν βαλτώσει επί δεκαετίες: οδικές υποδομές, αγροτική οδοποιία και άρδευση, νέα δημόσια κτήρια για νευραλγικές υπηρεσίες, νέα σχολεία, νέα προγράμματα για ανέργους. Και εδώ θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Εργασίας κ. Χατζηδάκη και τον Διοικητή της ΔΥΠΑ κ. Πρωτοψάλτη, που αποδέχτηκαν την πρότασή μου να ενταχθούν οι Σέρρες στις 4 περιοχές του πιλοτικού προγράμματος για ανέργους 18-66 ετών, με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης».

 

Επιπλέον, ο κ. Χατζηβασιλείου, αναφερόμενος στις ατεκμηρίωτες κατηγορίες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της κυβέρνησης, δήλωσε ότι τέτοιου είδους πρακτικές είναι θλιβερές και επικίνδυνες. «Έχει ενδιαφέρον να πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα ο ΣΥΡΙΖΑ. Εάν κύριοι έχετε τεκμήρια ή αποδείξεις, γιατί δεν πηγαίνετε στην δικαιοσύνη; Διότι πετώντας απλά λάσπη στον ανεμιστήρα, το μόνο που πετυχαίνετε, είναι να ρίχνετε νερό στο μύλο των άκρων. Και τα άκρα καραδοκούν έξω από την Βουλή. Είναι θλιβερό να ακολουθείτε τέτοια στάση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Ο κ. Χατζηβασιλείου υπογράμμισε ότι ο προϋπολογισμός του 2023 σηματοδοτεί την επιστροφή στην κανονικότητα, καθώς και την ανάκτηση της εθνικής αξιοπιστίας και αξιοπρέπειας. Κλείνοντας την ομιλία του, τόνισε ότι είναι σίγουρος ότι οι πολίτες αναγνωρίζουν το έργο της σημερινής κυβέρνησης και θα συνεχίσουν να την στηρίζουν: «Είμαι βέβαιος ότι οι πολίτες θα αναγνωρίσουν τη μεγάλη προσπάθεια της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και θα δώσουν νέα εντολή, για να συνεχίσει την πορεία στο δρόμο της κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης».

https://www.youtube.com/watch?v=dczG-BDjiYY

https://www.youtube.com/watch?v=bnf10wCUVyQ