«Οι νέοι πρέπει να αποκτήσουν μεγαλύτερο ρόλο στις δημοκρατικές διαδικασίες. Η σύγχρονη κοινωνία χρειάζεται τον δυναμισμό, την δημιουργικότητα και τις ικανότητες της νεολαίας, για να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες προκλήσεις», ανέφερε στην ομιλία του ο Βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου, κατά την εισήγησή του για τη θέσπιση του θεσμού του «εκπροσώπου της νέας γενιάς», στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Παρίσι.

 

Ο Σερραίος βουλευτής ως εισηγητής του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα ζητήματα που απασχολούν τους νέους και την ανάγκη μεγαλύτερης συμμετοχής τους στις δημοκρατικές διαδικασίες, παρουσίασε την πρόταση του για εναλλακτικούς τρόπους συμμετοχής των νέων, προκειμένου να ενισχυθεί η συμβολή τους στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς λήψης αποφάσεων. Συγκεκριμένα, πρότεινε την θέσπιση του θεσμού του «εκπροσώπου της νέας γενιάς» με σκοπό αυτός να εκφέρει την άποψη των νέων σε κάθε πολιτικό ζήτημα που τίθεται προς συζήτηση ή και ψήφιση. Επίσης, μεταξύ άλλων, κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση για τη δημιουργία δικτύου νεολαίας, που θα στηρίζει την ενεργό παρουσία των νέων στο δημόσιο βίο.

 

Ο κ. Χατζηβασιλείου υπογράμμισε ότι η κοινωνία έχει ανάγκη από τον δυναμισμό, την δημιουργικότητα και τις ικανότητες της νεολαίας, για να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες προκλήσεις: «Η έλλειψη συμμετοχής των νέων στην πολιτική αποτελεί αγκάθι για την δημοκρατία. Χρειαζόμαστε τον δυναμισμό των νέων. Αυτοί είναι το κλειδί για να έρθουμε πραγματικά κοντά στην κοινωνία. Πρέπει άμεσα να λάβουμε δράση, ώστε να βρούμε το κατάλληλο τρόπο για να το επιτύχουμε αυτό».

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα εθνικά συμβούλια νεολαίας των χωρών της Ευρώπης ευχαρίστησαν τον κ. Χατζηβασιλείου και αποδέχθηκαν τις προτάσεις του.

https://www.youtube.com/watch?v=-Eqmt95GT0Q