«Κανείς δεν χαίρεται με εικόνες πλειστηριασμών. Αλλά φτάνει με την υποκρισία και το λαϊκισμό. Δεν είμαστε λωτοφάγοι. Επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ έγιναν πάνω από 25.000 πλειστηριασμοί. Ας είναι όλοι ειλικρινείς με τον εαυτό τους και τους πολίτες», τόνισε ο Βουλευτής Σερρών της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου απευθυνόμενος στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

 

Υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο επιβεβαιώνει στην πράξη το αληθινό κοινωνικό πρόσωπο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, αφού στηρίζει όλους όσοι χρήζουν αλληλεγγύης για την αξιοπρεπή διαβίωση τους. «Πρόκειται για την 4η ασφαλιστική παρέμβαση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη που έρχεται να διορθώσει αδικίες, αστοχίες και παραλογισμούς του παρελθόντος. Ασκούμε κοινωνική πολιτική στην πράξη, όχι στα λόγια», τόνισε.

 

Αναφερόμενος σε σημαντικές διατάξεις του νομοσχεδίου, το οποίο εξειδικεύει πολλά από τα μέτρα του κοινωνικού πακέτου που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, ο κ. Χατζηβασιλείου τόνισε ότι 2,3 εκατομμύρια ευάλωτων συμπολιτών μας θα επωφεληθούν από την χορήγηση της έκτακτης ενίσχυσης, η οποία αυξάνεται στα 250 ευρώ. Στην συνέχεια, αναφέρθηκε στην διόρθωση του νόμου Κατρούγκαλου, αφού καταργείται η 20ετής παραγραφή οφειλών προς τον ΕΦΚΑ και ο χρόνος μειώνεται στα 10 χρόνια. Επικεντρωμένος στις γυναίκες, ο κ. Χατζηβασιλείου τόνισε το θετικό μέτρο της αύξησης της άδειας μητρότητας στον ιδιωτικό τομέα. Ακόμα, υπογράμμισε την αύξηση άνω του 7% στις συντάξεις και την θέσπιση ενιαίου ασφαλιστικού πλαισίου για τα άτομα με αναπηρία.

 

Επιπλέον, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε την πρόβλεψη του νομοσχεδίου για παγίωση της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών. «Η συνετή διακυβέρνηση των τελευταίων ετών, παρά την ιστορικά δύσκολη συγκυρία, επιτρέπει την παγίωση της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών. Και μειώνει το φορολογικό βάρος κατά 4,4%, προσφέροντας ανάσα στους πολίτες και στηρίζοντας πραγματικά την αγορά εργασίας», είπε.

 

Τέλος, ο κ. Χατζηβασιλείου τόνισε ότι η σημερινή κυβέρνηση με πνεύμα δικαιοσύνης και κοινής λογικής βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών: «Η κυβέρνηση δεν λαμβάνει αποφάσεις στο φτερό και δεν υπόσχεται πολιτικές που θα έβλαπταν μακροπρόθεσμα την χώρα, αλλά θεσμοθετεί νέα μέτρα κοινωνικής προστασίας και διορθώνει τις στρεβλώσεις του χθες». Ο Σερραίος βουλευτής κατέληξε λέγοντας ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο έρχεται την περίοδο της ενεργειακής κρίσης να στηρίξει τους πολίτες «να προσθέσει νέα όπλα στην φαρέτρα μας για να γίνει καλύτερη η καθημερινότητα εκατομμυρίων πολιτών. Και αυτή δεν είναι απλώς η επιλογή της Νέας Δημοκρατίας. Είναι η επιλογή ευθύνης για το μέλλον της χώρας».

https://www.youtube.com/watch?v=3vfjRrfm4Ao