Σε νέα στελέχη της κεντροδεξιάς από όλη την Ευρώπη απευθύνθηκε την Τρίτη ο Βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου, στο πλαίσιο της εκδήλωσης του γερμανικού ιδρύματος Hanns Seidel, για το μέλλον της κεντροδεξιάς και τη συμμετοχή των νέων στην πολιτική ζωή.

 

Ο Σερραίος βουλευτής επεσήμανε ότι «δεν έχουμε την πολυτέλεια να χαθεί η νεολαία και να έχει γυρισμένη πλάτη στην πολιτική». Όπως ανέφερε, ο ίδιος, ως νέος Βουλευτής, βρίσκεται στο επίκεντρο προσπαθειών ενεργοποίησης των νέων και ένταξής τους στην δημοκρατική διαδικασία. Ο κ. Χατζηβασιλείου, ως εισηγητής του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη νεολαία, επεξεργάζεται σε συνεργασία με ευρωπαϊκές οργανώσεις νέων, σειρά προτάσεων για την ενίσχυση της συμμετοχής των νεότερων γενεών στην πολιτική διαδικασία. Όπως επεσήμανε, στην Ελλάδα, τα τελευταία 3 χρόνια, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχοντας στον πυρήνα της πολιτικής της την νεολαία, έχει λάβει πληθώρα μέτρων στήριξης των νέων, αναφέροντας συγκεκριμένα παραδείγματα: «Χορήγηση ειδικών δανείων, ώστε 10.000 νέες, νέοι και νέα ζευγάρια να αποκτήσουν την πρώτη τους κατοικία. Πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης της πρώτης κατοικίας 10.000 νέων. Αύξηση του κατώτατου μισθού και νέα αύξηση το 2023, αύξηση του φοιτητικού επιδόματος και θεσμοθέτηση πανεπιστημιακής αστυνομίας, ώστε οι φοιτητές να νιώθουν ασφαλείς στον χώρο των Πανεπιστημίων. Αυτά αποτελούν μόνο ενδεικτικά παραδείγματα από όσα πράττει η σημερινή κυβέρνηση, για να βελτιώσει την ζωή των νέων».

 

Επιπλέον, ανέφερε ότι «οι αυξημένες ξένες επενδύσεις στη χώρα μας όχι μόνο δημιουργούν νέες, καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, αλλά μετατρέπουν κιόλας το brain drain σε brain gain».

 

Τέλος, στηλίτευσε την εμμονή ορισμένων γραφειοκρατών της Ευρώπης να ασχολούνται συχνά με δευτερεύοντα ζητήματα, αδιαφορώντας για τα κρίσιμα θέματα που απασχολούν τη νεολαία: «Ναι, η Ευρώπη ρυθμίζει π.χ. το μέγεθος της κατσαρόλας που πωλείται στην αγορά, όμως πρέπει να δώσει λύσεις και στα προβλήματα των νέων που ψάχνουν ασφαλή εργασία και προοπτική. Διαφορετικά, οι νέοι θα γυρίσουν την πλάτη στην πολιτική και στην Ευρώπη. Και επειδή Ευρώπη σημαίνει Δημοκρατία, κάτι τέτοιο θα σημαίνει επίσης ότι η νέα γενιά γυρίζει την πλάτη και στη δημοκρατία. Αυτό δεν πρέπει να συμβεί ποτέ», κατέληξε ο κ. Χατζηβασιλείου.