Στο πλαίσιο των επισκέψεων που διοργανώνει η Νέα Δημοκρατία ενόψει της 86ης ΔΕΘ, ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου συμμετείχε στο κλιμάκιο που βρέθηκε στον ακριτικό Έβρο. Επικεφαλής ήταν ο Υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης και συμμετείχαν οι βουλευτές του νομού Αναστάσιος Δημοσχάκης, Χρήστος Δερμεντζόπουλος και Σταύρος Κελέτσης, ο βουλευτής Δράμας Κωνσταντίνος Μπλούχος, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων Κωνσταντίνος Μπαγινέτας.

Ο κ. Χατζηβασιλείου βρέθηκε στο Σουφλί, στο δάσος της Δαδιάς, στις Φέρες και την Αλεξανδρούπολη, όπου συμμετείχε σε διαδοχικές συσκέψεις με αυτοδιοικητικούς, ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα, παραγωγικούς φορείς και επαγγελματίες της αγοράς.

Το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, ο κ. Χατζηβασιλείου συντόνισε συζήτηση που διοργάνωσαν οι γραμματείες Διεθνών Σχέσεων και Ελλήνων της Διασποράς της ΝΔ, στην Αλεξανδρούπολη, με τη συμμετοχή του έμπειρου πρώην Επιτρόπου στην ΕΕ Δημήτρη Αβραμόπουλου και του Υφυπουργού Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη. Ο Σερραίος βουλευτής, στην εισαγωγική του ομιλία τόνισε ότι επί κυβέρνησης Μητσοτάκη η χώρα πρωταγωνιστεί και πάλι στα μεγάλα κέντρα λήψης των αποφάσεων: «Έχουμε ανακτήσει την εθνική μας υπερηφάνεια, την οποία κάποιοι στο παρελθόν δυστυχώς διαχειρίστηκαν ως κουρελόχαρτο. Μέσα σε 3 μόλις χρόνια, αυτή η κυβέρνηση κατάφερε να υπογράψει σημαντικές συμφωνίες με εταίρους και συμμάχους αλλά και συμφωνίες οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών που δείχνουν πώς επιλύονται οι διαφορές από τα σοβαρά και πολιτισμένα κράτη». Αναφερόμενος στον αναθεωρητισμό που καραδοκεί, ο κ. Χατζηβασιλείου υπογράμμισε:
«Σήμερα, ο κόσμος δυστυχώς σκοτεινιάζει. Και σκοτεινιάζει γιατί υπάρχουν ορισμένοι ηγέτες που θέλουν να ξαναγράψουν την ιστορία με τη βία. Η Ελλάδα, με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στέκεται με απόλυτη σοβαρότητα και στιβαρότητα απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα. Και η Θράκη παίζει σημαντικό ρόλο στην εξωτερική μας πολιτική. Η περιοχή εξελίσσεται σε γεωπολιτικό και ενεργειακό κόμβο και σιγά σιγά γίνεται γνωστή στα πέρατα του κόσμου. Κι αυτό μόνο χαρά και υπερηφάνεια γεμίζει εμάς τους Βουλευτές της ΝΔ που στηρίζουμε την κυβερνητική πολιτική χωρίς εκπτώσεις και αστερίσκους».