Σε βαρύτατη καταγγελία προχώρησε σήμερα ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου εναντίον του μουσουλμάνου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη Μπουρχάν Μπαράν. Ο τελευταίος, σε δημόσια ανάρτησή του, δηλώνει μέλος της «Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης» ανακοινώνει τους υποψήφιους ψευδομουφτήδες και καλεί τους Έλληνες μουσουλμάνους να προσέλθουν στις «εκλογές» στις 9/9. Επιπλέον, δηλώνει ευθέως ότι θα σταθεί στο πλευρό του παράνομου ψευδομουφτή που θα εκλεγεί.

Ο κ. Χατζηβασιλείου με σκληρή γλώσσα κάλεσε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να τοποθετηθεί για τις απαράδεκτες δηλώσεις του βουλευτή του. Συγκεκριμένα, ο Σερραίος βουλευτής σε ανάρτησή του ρωτάει ευθέως το ΠΑΣΟΚ αν σέβεται ή όχι την ελληνική νομοθεσία και αν σέβεται τη νόμιμη διαδικασία εκλογής μουφτή, την οποία ψήφισε πριν λίγες εβδομάδες η Βουλή.

Αυστηρή ανακοίνωση εξέδωσε και η Νέα Δημοκρατία, η οποία αναρωτήθηκε γιατί ο κ. Ανδρουλάκης κρατάει βουλευτή που αποκαλεί τη μειονότητα τουρκική και συμμετέχει στις διαδικασίες ανάδειξης των ψευδομουφτήδων. Πάντως, μετά την καταγγελία του βουλευτή Σερρών κ. Χατζηβασιλείου, ο κ. Μπαράν υποχρεώθηκε σε αναδίπλωση. Έτσι, ανασκεύασε δημόσια τις δηλώσεις του και διέγραψε την ανάρτησή του από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.