Καλεσμένος του Eλλάδα24 και της εκπομπής «Επικαιρότητα», με τη Λία Λάππα, ήταν ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων Τάσος Χατζηβασιλείου. Αναφερόμενος στο «καυτό» θέμα των ημερών και της εξεταστικής που ζητά η αντιπολίτευση, είπε χαρακτηριστικά:
«Η κυβέρνηση έκανε ένα λάθος, αλλά χωρίς καθυστέρηση ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε τα πρώτα μέτρα για τη θεραπεία των προβλημάτων της ΕΥΠ στη λογοκρισία και τη διαφάνεια, γι’ αυτό επανέφερε και το δεύτερο εισαγγελικό φίλτρο, που είχε καταργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ».
Ο κ. Χατζηβασιλείου θεωρεί ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει τα πάντα για να αυξηθεί η λογοδοσία και η διαφάνεια στην ΕΥΠ, καθώς θέλει να λυθούν δομικά προβλήματα της υπηρεσίας.
Στην ερώτηση για το «τι φύσεως είναι το πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί και πολιορκεί την ελληνική Bουλή», ο βουλευτής Σερρών απάντησε ότι είναι βαθιά πολιτικό και αποδόθηκαν ευθύνες, είναι κοινοβουλευτικό, καθώς ξεκίνησε και η διαδικασία στη Βουλή, και είναι δικαστικό διότι η διαλεύκανση αφορά τον Άρειο Πάγο.
Για την αντιπολίτευση, ο κ. Χατζηβασιλείου ανέφερε ότι «προσπαθεί να αναγάγει ένα λάθος της κυβέρνησης σε αφορμή για μείζονα πολιτική κρίση, για κρίση δημοκρατίας και εμπιστοσύνης στους θεσμούς της χώρας. Όμως, αυτό είναι ψέμα γιατί ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε και αμέσως μόλις ενημερώθηκε ζήτησε ευθύνες, ξεκαθαρίζοντας ότι κανείς πολίτης δεν είναι υπεράνω του νόμου». Μάλιστα, υπογράμμισε ότι η αντιπολίτευση μιλάει για δήθεν πολιτική αλλαγή, όμως οι δημοσκοπήσεις τη διαψεύδουν: «Η κυβέρνηση έχει πολύ μικρή φθορά, μικρότερη του φυσιολογικού, την οποία δεν καρπώνεται ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε το ΠΑΣΟΚ».
Για την εικόνα που έδωσε η αντιπολίτευση την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή στη βάση πολιτικών αρχηγών, ο κ. Χατζηβασιλείου είπε: «Εντυπωσιάστηκα με την βεβαιότητα με την οποία ο κ. Τσίπρας ισχυρίστηκε ότι δεν γινόταν παρακολουθήσεις δημοσιογράφων και πολιτικών, δηλαδή είχε σορτάρει τη λίστα 54.000 ατόμων; Η Νέα Δημοκρατία ήταν εκείνη που έφερε στη Βουλή το δικαίωμα της αντιπολίτευσης να συγκροτεί εξεταστικές επιτροπές, οι οποίες μπορούν να συγκροτηθούν χωρίς την ψήφο της πλειοψηφίας. Αφήνουμε την αντιπολίτευση να ψηφίσει την εξεταστική που εκείνη επιθυμεί, με το χρονικό ανάπτυγμα που επιθυμεί, με το περιεχόμενο που επιθυμεί και όλα θα ακολουθήσουν την πορεία που πρέπει. Η ΝΔ κινείται θεσμικά και σέβεται αυτά που η ίδια έχει ψηφίσει», υπογράμμισε.
Για την προκλητικότητα του Ερντογάν ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της κυβέρνησης είπε ότι «αφενός βρισκόμαστε σε μια μακρά προεκλογική περίοδο στην γείτονα χώρα, αφετέρου ο Τούρκος πρόεδρος πιέζει για να θυμίζει στην Ευρώπη ότι ελέγχει το μεταναστευτικό, αλλά και για να δημιουργήσει αστάθεια στη δική μας χώρα». Ένας ακόμη λόγος είναι ότι το ‘22 είναι μια χρονιά ‘’μαύρης’’ επετείου για εμάς, καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από την καταστροφή της Μικράς Ασίας, αλλά για τους Τούρκους είναι ορόσημο νίκης και θριάμβου, οπότε, ίσως, δούμε ακόμη μεγαλύτερες προκλήσεις».