Στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ φιλοξενήθηκε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου, όπου απάντησε σε ερωτήσεις για τις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, την τουρκική προκλητικότητα και την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Αμερική.

Για τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, ο βουλευτής τόνισε: «Χθες είδαμε ένα ρεσιτάλ fake news από την Άγκυρα. Ο κ. Ερντογάν χάνει την ψυχραιμία του κάθε φορά που αισθάνεται ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός είναι ένα βήμα μπροστά από εκείνον». «Η Ελλάδα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται σθεναρά τα εθνικά δίκαια, ακόμη κι αν αυτό δεν αρέσει στην Άγκυρα. Η χώρα μας έχει πολιτική αρχών και θέσεων και ισχυρές συμμαχίες», συμπλήρωσε ο κ. Χατζηβασιλείου.

Σε ό,τι αφορά τις πιθανότητες κλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας στο πεδίο το προσεχές διάστημα, ο Σερραίος βουλευτής ξεκαθάρισε πως σίγουρα η ένταση θα αυξηθεί, όμως ένα θερμό επεισόδιο δεν είναι τόσο πιθανό. «Ο αναθεωρητισμός που προβάλλει εδώ και χρόνια η Τουρκία είναι σήμερα περισσότερο ενοχοποιημένος από ποτέ. Με όλα τα βλέμματα στραμμένα στην Ουκρανία, ένα θερμό επεισόδιο από την Τουρκία θα την ταύτιζε με το Κρεμλίνο», εξήγησε ο κ Χατζηβασιλείου.

Τέλος, στην κριτική του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βίτσα για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, ο κ.Χατζηβασιλείου δήλωσε κατηγορηματικά: «Είναι κρίμα να παρουσιάζεται με τέτοιον ευτελή τρόπο από τον ΣΥΡΙΖΑ η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, για την οποία όλος ο υπόλοιπος κόσμος έχει μια συγκεκριμένη, πολύ θετική, εικόνα».«Η Ελλάδα εκσυγχρονίζει τις ένοπλες δυνάμεις και στέλνει μήνυμα αυτοπεποίθησης και ισχύος σε έναν δύσκολο κόσμο, όπου ο αναθεωρητισμός αποτελεί καθημερινότητα. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι κάτι τέτοιο είναι αχρείαστο, ας κριθεί από τον κόσμο», κατέληξε ο βουλευτής.

https://www.youtube.com/watch?v=rEkDvDJ6ZAU